До десет дни община Царево ще подготви документите с информация

...
До десет дни община Царево ще подготви документите с информация
Коментари Харесай

До 10 дни властите в Царево готови с равносметка за щетите от потопа

До 10 дни община Царево ще приготви документите с информация за насените вреди, с които ще кандидатства за финансиране пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. Това сподели кметът Георги Лапчев. Трети оглед на потърпевшите селища и разрушените инфраструктурни обекти ще се извърши през днешния ден.

До два дни експертите в община Царево ще дават данни за положението и аргументите довели до сриването на моста свързващ остарелия и новия град. Всъщност това е мостът, на който починалите четирима души бяха отнесени от приливната вълна.

" Най-големите провали са в безусловно всички ниски точки на общината. Там, където имаме водосбори. Това са мостови уреди, това са прехождания през деретата. 

Абсолютно всички такива по 70-километровия фронт на бурята. Ние в този момент отиваме навръх тези места. Пречиствателната станция на Царево също има, доколкото зная, някакъв проблем. ВиК – Бургас би трябвало да ни рапортуват дали са го отстранили ", изясни кметът на града Георги Лапчев. 

Продължава описването на вредите по инфраструктурата в община Царево. За пети липсващ човек е получен сигнал на телефон 112 през днешния ден. За благополучие той е открит от полицейски чиновници.

" Имаше подобен подаден сигнал. Факт, че има подобен запис на телефон 112. Издирен е индивидът, жив и здрав е в Резово. Нямаме търсен човек на територията на община Царево ", заключи градоначалникът. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР