До четвъртък ще бъдат изготвени списъците с медиците на първа

...
До четвъртък ще бъдат изготвени списъците с медиците на първа
Коментари Харесай

До четвъртък ще са готови списъците с медиците, които ще се ваксинират

До четвъртък ще бъдат направени описите с медиците на първа линия, които желаят да се имунизират против ковид. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

На 14 декември ще бъдат конкретизирани и спецификите на всеки един от шестте региона, на които е разграничена страната при имунизирането.

Вече са налични хладилниците за предпазване на първата партида ваксини. В Бургас, където породи проблем с вкарването на хладилника в постройката на РЗИ, тече ремонт още от петък предходната седмица. До края на годината България ще подписа контракти за доставка на още хладилници.

Ангелов означи, че лекарските кабинети в учебните заведения също ще се включат в акцията за имунизация. Според него има опция яслите и детските градини да бъдат отворени още на 14 декември и удобните статистики от последните дни удостоверяват това.

Здравният министър отговори уклончиво за опцията на 21 декември да бъдат отворени тези бизнеси, които сега са затворени, като съобщи, че занапред ще се следи наклонността за заболеваемостта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР