До четвъртък (13 юни) всички, които се отопляват на твърдо

...
До четвъртък (13 юни) всички, които се отопляват на твърдо
Коментари Харесай

До 13 юни може да се кандидатства за подмяна на старите печки с нови отоплителни системи


До четвъртък (13 юни) всички, които се отопляват на твърдо гориво, могат да аплайват за замяна на старите печки с отоплителни системи, щадящи околната среда.

До идващият четвъртък пък е срокът за кандидатстване по стратегия "Зелена София ", която има за цел да облагороди зелени площи в междублокови пространства и местни градини. Това съобщи пред Българска национална телевизия Лорита Радева, общинския консултант от ГЕРБ и ръководител на Комисията по околна среда към Столичния общински съвет.

35% от замърсяването в столицата се дължи на отоплението с твърди битови горива. Добрият образец за понижаване на замърсяването е от Нови Искър, където по пилотен план осигурихме отопление на пелети, уточни Лорита Радева.

Тя изясни още, че от Столична община организират диалози със общественото министерство за отпущането на непрекъснати енергийни помощи за кандидатствалите по плана.

„ Към 31 май са кандидатствали над 5000 семейства в другите региони. Срокът за замяна на отоплителните системи е три години “, посочи Радева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР