До безпрецедентна ситуация се стигна вчерашния ден, когато от партия

...
До безпрецедентна ситуация се стигна вчерашния ден, когато от партия
Коментари Харесай

След скандала на пресконференция на „Възраждане“: Засегнатите медии с отговор

До невиждана обстановка се стигна вчерашния ден, когато от партия " Възраждане " напуснаха оповестената от тях пресконференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция поради наличието на избрани медии , съгласно тях финансирани от чужбина. В началото Костадинов прикани представителите на " Дневник ", " Капитал ", Mediapool.bg и " Клуб Z " да изоставен, в противоположен случай конференция няма да има.

„ Представители на жълто-кафявите медии да изоставен, няма да има конференция другояче. Ние не изпращаме известия до медии, които са финансирани от външни фондации. Доколкото разбирам тук има такива. Не желаем да бъдем с тях в една зала. Нашият морал не разрешава, не нарушаваме правилата си “, безапелационен бе той и изиска подпомагане от чиновници на Българска телеграфна агенция „ да създадат опит да освободят терена “. След като репортерът на “Дневник ” отхвърли да излезе, от " Възраждане " напуснаха на собствен ред залата. 

Днес от з асегнатите медии излязоха с позиция за създалата се обстановка.

" Дневник " и " Капитал " правят оценка следващата офанзива на водача на партия " Възраждане " Костадин Костадинов освен като неприемлива интервенция в естествената работа на репортерите от политици, само че и като рискова поръчка, че в България може да се предлага безнаказано възбрана и репресии за самостоятелни медии ", се споделя в публикувана позиция на двете медии.

Те показват, че публицистите от двете издания всеки ден правят работата си качествено и спазвайки всички етични стандарти, отразявайки в това число работата и позициите на “Възраждане ”.

" Обидите и лъжите, популяризирани обществено от водача на партията, не са просто на ниска цена опит той да провокира скандал и да си обезпечи необятно обществено внимание, а заплашват самостоятелната публицистика и самите кореспонденти ", се споделя още в позицията.

" Надяваме се, че в този случай останалите политически обединения, а и медиите няма да останат безмълвни пред опитите в жанр " Владимир Путин " публицисти и издания да бъдат забранявани - първо на събития, а по-късно евентуално и на пазара ", декларират още от " Дневник " и " Капитал ".

„ Доверието в политиците и институциите беше разрушавано систематично през годините. Сега те желаят да разрушат доверието в медиите , с цел да може, да вземем за пример „ Възраждане ” да си употребява единствено Фейсбук като едностранен канал, без никаква сдържаност, без въпрос. Те влагат ужасно доста изпитание, имат най-сериозно наличие. Сега употребяват това като евтина сценка, с цел да привлекат внимание и да пакетират и нападат медиите, които се пробват да вършат публицистика ”, разяснява пред NOVA главнят редактор на " Дневник " Велислава Попова .

Главният редактор на " Клуб Z " Светлана Джамджиева, пък, изясни, че тяхната медия въобще не е имала представител на събитието. „ Нямаме въпроси, които да желаеме да зададем на Костадин Костадинов и не ни интересува неговия отговор в тази ситуация. Независимо от това продължаваме да осведомяваме нашите читатели какво се случва ”, съобщи Светлана Джамджиева .

„ Почти съм уверена, че на политиците им харесва да няма доверие в медиите ”, разяснява още тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР