До България не е достигало месо от разследваната кланица в

...
До България не е достигало месо от разследваната кланица в
Коментари Харесай

В България не е внасяно заразено месо от Полша, успокоява...

До България не е достигало месо от разследваната касапница в Полша. Това оповестиха от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), представено от Нова.

Припомняме, на 27 януари видео от скрита камера сподели по какъв начин от касапница в Полша в продажба се вкарва месо от инфектирани крави.
Това сложи под въпрос стандартите в страната, която е измежду един от най-големите експортьори на месно в Европейски Съюз.

На видеото в касапница в централната полска област Мазовия се виждат крави, които са заболели и не могат да се надигнат. Заради това те биват влачени с автомобил до кланицата. Коленето на животните ставало евентуално през нощта и без какъвто и да е ветеринарен надзор.

Експерти сигнализираха за съществени опасности за публичното здраве. Ветеринарните управляващи в Полша бяха призовани мигновено да реагират и да подхващат ограничения по въпроса, както и да уведомят всичките си сътрудници в страните, където месото е било дистрибутирано.

Около 80% от говеждото месо в Полша е предопределено за експорт.

Изглежда най-притеснени би трябвало да бъдат във Финландия, тъй като там въпросната компания изнасяла най-вече продукция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР