До април-май следващата година 100% от личния състав на Сухопътни

...
До април-май следващата година 100% от личния състав на Сухопътни
Коментари Харесай

Каски и бронежилетки за Сухопътни войски – догодина май

До април-май идната година 100% от персоналния състав на Сухопътни войски ще бъде оборудван с каски и бронежилетки, заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов на брифинг пред публицисти след края на шампионата по пукотевица със стрелково оръжие за публицисти и членове на Асоциацията на военните аташета, упълномощени в България.

Попов добави, че все още задачите Сухопътни войски са оборудвани с новата самостоятелна екипировка.

" Не е говорено с нас за образование на Гранична полиция. Това не е наша задача, не ни е поставяна, не е обсъждана ", съобщи генерал-майор Михаил Попов във връзка случая с убийството на български служител на реда на българо-турската граница.

" Ако бъде поискано от Гранична полиция да им осигурим стрелбища и каквото още е належащо за осъществяване на стрелби – ние сме отсреща ", сподели той и добави, че не са желани повече сили от Сухопътните войски за защита на границата. " Към момента имаме хората, които са според настояването от Гранична полиция - над 200 индивида. Нямаме смяна в режима на работа ", добави командирът на Сухопътните войски.

Генерал-майор Михаил Попов изясни, че с военнослужещия, който е бил в наряд със починалия служител на реда, са работили психолози и той се усеща добре. " Няма нищо обезпокоително, продължава да служи ", добави той.

" Моята молба е човек да приказва за това, от което схваща и знае. Трябва да се приказва доста обрано в това отношение, тъй като това го слушат военнослужещи и ги тормози. Той е работил според разпоредбите и пълномощията си ", сподели командирът на Сухопътните войски.

" Какво желаеме ние е една обособена и доста необятна тематика. Както нормално при нас нещата ще бъдат по този начин: откакто годишният бюджет на страната бъде признат, ние ще оформим нашия бюджет съгласно финансите, които са ни отпуснати ", разяснява генерал-майор Михаил Попов по отношение на бюджета за идната година. По думите му главният план на Сухопътните войски за рационализация още веднъж се движи.

" Изпратили сме искане за информация до над 10 производителя. Очакваме към средата на декември да получим отговори, които ще бъдат оценени и ще вземем решение до кого ще бъде изпратено искане за оферта ", изясни той. От думите му стана известно, че главната концепция е Сухопътните войски да получат машини, които са всеобщо произвеждане. " Да не се постанова да се вършат доработки, особено за нас ", сподели още командирът на Сухопътните войски.

На образователния център „ Сливница ” през днешния ден се състоя обичайният шампионат по пукотевица с револвер " Макаров " за публицисти и членове на Асоциацията на военните аташета, упълномощени в България. Командирът на Сухопътните войски награди спечелилите в шампионата, който е в чест на бойния празник на Сухопътните войски - 19 ноември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР