До 90 % от полетите на Луфтханза ще бъдат отменени

...
До 90 % от полетите на Луфтханза ще бъдат отменени
Коментари Харесай

Луфтханза спира до 90% от полетите заради стачка

До 90 % от полетите на " Луфтханза " ще бъдат анулирани заради стачка на наземния личен състав, предизвести превозвачът, като това е последният безпорядък в пътуванията, обвързван със стачка в Германия, съобщи Агенция Франс Прес.

Около 25 000 чиновници ще вземат присъединяване в митинга поради заплащането, който ще продължи към 27 часа от 4:00 ч. сутринта (03:00 ч. по Гринуич), заяви профсъюзът " Верди " тази седмица.

Стачката ще засегне най-голямото немско летище във Франкфурт, както и летищата в Мюнхен, Хамбург, Берлин и Дюселдорф.

" Поради стачката сега допускаме, че към 10- 20 % от програмата на самолетна компания " Луфтханза " ще бъде допустима ", съобщи превозвачът в предизвестие до пасажерите в интернет.

" Моля, идвайте на летището единствено в случай че полетът ви не е анулиран ", съобщи той и добави, че гишетата за презаписване на полети също ще бъдат затворени заради стачните дейности.

Профсъюзът обаче отхвърли предлагането като " изцяло недопустимо ".

Стачката се организира в миг, когато Германия е изправена пред възходяща вълна от обществени безредици в транспортния бранш.

Тази седмица водачите на немската самолетна компания " Дискъвър ", дъщерно сдружение на " Луфтханза ", проведоха 48-часова стачка.

Миналата седмица чиновниците по сигурността на летищата и служащите в публичния превоз в цяла Германия напуснаха работа.

Преди две седмици машинистите на влакове стартираха петдневна стачка, която е най-дългата в историята им и четвърта от ноември насам.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР