До 679 млн. лв. скачат допълнителните разходи на Булгартрансгаз ЕАД

...
До 679 млн. лв. скачат допълнителните разходи на Булгартрансгаз ЕАД
Коментари Харесай

МФ фалира Булгартрансгаз с новата такса за руския газ

До 679 млн. лева скачат спомагателните разноски на Булгартрансгаз ЕАД и той може да банкрутира, сигнализира шефът на сдружението Владимир Малинов в отчет до Надзорния съвет. Причината за това е непостижимата енергийна вноска, която набъбна след решението на НС  да се вкара нова такса от 20 лева на мегаватчас за директния съветски газ. Напомняме, че съгласно някогашния зам.-енергоминистър Пл. Данаилов Политическа партия от дълго време желае да приватизира тази компания. Бащата на К. Петков се разпореждаше в нея, до момента в който той беше министър председател.

Припомняме, че по концепция на финансовия министър Асен Василев тихомълком в края на септември е прокарана концепцията за спомагателното облагане. Предложението е импортирано в НС  от депутатите Делян Пеевски от Движение за права и свободи, Бойко Борисов от ГЕРБ, Ивайло Мирчев и Радослав Рибарски от ППДБ и е признато с гласовете на Сглобката.

 width=

Новината таксата провокира недоволството на редица европейски страни, измежду които Сърбия, Унгария и Австрия. Страните са безапелационни, че няма да плашат новия налог. И двете са в Шенген, където желаеме да влезем, а съпредседателят на Политическа партия го саботира.

Според отчета Булгартрансгаз е задължено лице във връзка с вноса на природен газ за лични софтуерни потребности с генезис от Русия, защото е вносител по смисъла на митническото законодателство, както и по директния транспорт на природен газ, защото е оператор на газопреносната мрежа, по която се прави директен транспорт за Гърция, Сърбия и РСМ.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР