До 60 процента от лекарствата, които се продават в интернет,

...
До 60 процента от лекарствата, които се продават в интернет,
Коментари Харесай

До 60% от лекарствата, продавани в интернет, са фалшиви

До 60 % от медикаментите, които се продават в интернет, са подправени. Това заяви доцент Асена Стоименова, шеф на Изпълнителна организация по медикаментите, по време на съвещание на комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

В момента не се реализира надзор върху продажбата на подправени медикаменти. Необходими се законодателни промени, с които обстановката в тази пазарна ниша да се промени. Първата стъпка в тази тенденция е система за верификация на медикаментите.

„ Самата система има за цел да генерира информация, до която ще имат достъп и контролните органи. Продажбата на медикаменти по интернет е противозаконна, като се изключи медикаменти в уеб сайтове, основани към действителни аптеки, които носят лого, което ние разпространяваме. По отношение на интернет, защото са правени такива изследвания, е открито, че до 60% от медикаментите, продавани по интернет може да са подправени “,

изясни Стоименова.

Свързани публикации.. Кандидатът за началник на Национален осигурителен институт желае да понижи подправените болнични 0 Експерти: Проблемът в НЗОК е политически 0 Д-р Кунчев: Щамът " Мичиган " измести " Сивински грип " 0

"Продажбата в интернет, не сме ние в положение да я направляваме. Там, където разберем стопираме, където забележим нещо, ние сме сезирали съответните органи. Как ние тъкмо ще го направляваме, този развой е въпрос на законодателна самодейност, ние да влезем в деяние. Доколко в аптеките влизат такива медикаменти, това е въпрос на инспекции, които са по проект на Изпълнителната организация по медикаментите ", сподели заместник-министърът на опазването на здравето Лидия Нейчева, представена от БНР.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР