До 5 май младежи от Русе могат да кандидатстват, за

...
До 5 май младежи от Русе могат да кандидатстват, за
Коментари Харесай

Община Русе открива процедура за избор на членове на Съвета на децата

До 5 май младежи от Русе могат да аплайват, с цел да станат членове на Съвета на децата. Това е консултативният орган към ръководителя на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) и посредством него те вземат участие в процеса на личното си развиване и протекция.

Съставът на Съвета на децата се образува от по един представител на всички 28 административни области в България, 4 квоти за деца от уязвими групи и една квота за представител на децата, получили интернационална протекция в България. Целта на Съвета е възстановяване на механизма за детско присъединяване на национално равнище посредством гарантиране на необятна представителност на децата и ангажиране на органите на локалното самоуправление, гражданското общество, медиите и бизнеса в популяризирането и подбора на претендентите.

Право да аплайват имат децата от 13 до 16 години в това число в единствено една от четирите категории:

• членове на учебни форми за самоуправление, според чл.171 на Закона за предучилищното и учебното обучение, или на детски/младежки препоръки, парламенти и др.;

• представители на детски и юношески начинания и стратегии, финансирани от бизнеса;

• представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в обществени услуги за деца;

• самостоятелни кандидатури.

При кандидатстването е належащо детето да има сегашен адрес на територията на Община Русе, а също по този начин да попълни формуляр и малко мотивационно писмо.

Документи се подават в Информационния център на Община Русе с адрес пл. „ Свобода “ 6, всеки работен ден от 8:30 до 17 ч. Кандидатури могат да бъдат изпращани и по пощата до същия адрес или по електронен път на [email protected]. Телефон за спомагателна информация: 082 / 881 794. Крайният период за подаване на документите е до 17 ч. на 5 май.

Цялата информация за кандидатстване по одобрената процедура, както и формулярите за кандидатстване за избор на членове на Съвета на децата са оповестени на интернет страницатана Община Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР