До 5 години затвор грозят бившия министър на здравеопазването Стойчо

...
До 5 години затвор грозят бившия министър на здравеопазването Стойчо
Коментари Харесай

До 5 години затвор грозят Кацаров заради щадящите тестове за COVID-19

До 5 години затвор грозят някогашния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, в случай че бъдат потвърдени в съда нередности в поръчката на проби за COVID-19 за възпитаници. Това излиза наяве от известието на Специализираната прокуратура, която по-рано през днешния ден разгласи, че е образувала досъдебно произвеждане по случая.

Според обвиняването се води следствие по член 282 от Наказателния кодекс, който гласи, че длъжностно лице (бел.ред. точно такова лице е някогашният министър), което наруши или не извърши служебните си отговорности, или надвиши властта или правата си за да набави за себе си или за другиго полза или да аргументи другиму щета и от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, се санкционира с отнемане от независимост до пет години.

По-рано през днешния ден от профилирана прокуратура оповестиха, че е по сигнал по отношение на извършени от Министерство на здравеопазването четири процедури за закупуване и доставка на проби за неинвазивно проучване на възпитаници с оглед разкриване на SARS-CoV-2 е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс.

Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ при Специализирана прокуратура. На Агенцията за държавна финансова ревизия е предоставено осъществяване на финансова ревизия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР