До 5 декември 2022 г. се приемат оферти в обществената

...
До 5 декември 2022 г. се приемат оферти в обществената
Коментари Харесай

До 5 декември се приемат оферти в обществената поръчка за ремонт на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“

До 5 декември 2022 година се одобряват предложения в публичната поръчка за главен ремонт на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “. Индикативната стойност на поръчката е 75 475 000 лева без Данък добавена стойност.

С осъществяването на ремонтните действия ще бъдат обезпечени нужните условия за сигурност на придвижването в тунелните уреди, в сходство със актуалните условия за обектите, ситуирани по главната TEN-T мрежа, включваща най-важните интернационалните връзки в Европейски Съюз.

Обществената поръчка е в две обособени позиции. В обособена позиция 1 е ремонтът на тунел „ Топли дол “ при 39-ти км на Автомагистрала „ Хемус “. Индикативна й стойност е 35 650 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните действия е 18 месеца.

В обособена позиция 2 са ремонтно-възстановителните действия на тунел „ Правешки ханове “ при км 54-ти на Автомагистрала „ Хемус “. Прогнозната стойност на строителните действия е 39 825 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 18 месеца.

Тунел „ Топли дол “ е въведен в употреба през 1985 година Дължината на тръбата за Варна е 883 м, а в посока София е 878 м. Рехабилитацията на оборудването планува създаване на нова хидроизолационна и отводнителна система, нова обшивка и тротоарни блокове в тръбата за София. Ще бъде осъществена реорганизация на пътното платно и на порталните сектори на тунела, както и уголемение на тротоарите в тръбата за Варна. За повишение на сигурността на оборудването ще бъдат построени две пешеходни евакуационни напречни връзки сред тръбите на оборудването. Ще бъдат актуализирани асфалтобетонова настилка, хоризонталната маркировка и отвесната сигнализация.

Тунел „ Правешки ханове “ е на към 1.8 км от пътния възел за Правец. Построен е в края на 80-те години на предишния век. Дължината на тръбата за Варна е 834 м, а на тръбата за София е 830 м. Двете тунелни тръби ще са с нова обшивка, модерна дренажна и хидроизолационна система и тротоарни блокове. Предвидено е възстановяване на отводняването. Ще бъдат главно ремонтирани към този момент построените 7 напречни връзки, свързващи двете тръби на тунела, което ще разреши те да бъдат употребявани за спешни изходи. Тунелът ще разполага с комбинирани спешни ниши с хидранти, SOS телефони, пожарогасители и други

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР