До 400 хиляди души все още остават в северната част

...
До 400 хиляди души все още остават в северната част
Коментари Харесай

САЩ: 400 хиляди души остават в северната част на Ивицата Газа

До 400 хиляди души към момента остават в северната част на Ивицата Газа, където Израел прикани всички поданици да се изтеглят. Тези данни заяви Дейвид Сатърфийлд, специфичен делегат на Съединени американски щати по филантропичните въпроси в Близкия изток, представен от Би Би Си.

През последните няколко седмици Израел прикани жителите на северната част на Ивицата Газа да се реалокират на юг, който разгласи за по този начин наречената безвредна зона.

Оттогава северът е цел на непрекъснати израелски въздушни удари и наземни офанзиви, макар че южната част на Газа също бива удряна от въздуха .

Говорейки пред кореспонденти в йорданската столица Аман тази заран, Сатърфийлд сподели, че съгласно него сред 800 000 и един милион души са се преместили на юг, до момента в който 350 000 до 400 000 са останали в северната част на анклава.

В йорданската столица се намира и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който трябва да се срещне с външните министри на арабските страни от района.
 Байдън под напън от личната си партия да сдържа Израел
Байдън под напън от личната си партия да сдържа Израел

Израел отхвърля настояването за филантропични паузи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР