До 354 хиляди руски и украински войници са били убити

...
До 354 хиляди руски и украински войници са били убити
Коментари Харесай

US данни: До 354 хиляди руски и украински войници са били убити или ранени от началото на войната

До 354 хиляди съветски и украински бойци са били убити или ранени общо от началото на войната на Русия против Украйна през февруари предходната година, написа в оповестените в интернет хипотетични американски поверителни документи. Според тях Съединените щати чакат спорът да не завърши тази година, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10164
Документите наподобяват на загадка американска оценка на хода на войната и съдържат също разследващи данни за съдружници. Ако тяхната меродавност бъде потвърдена, те оферират рядка опция да се разбере какво считат във Вашингтон за най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война.

Агенция Ройтерс не може да удостовери по самостоятелен път достоверността на документите, и напомня, че тя е била сложена под въпрос от някои страни, в това число Украйна и Русия. Представители на администрацията на американския президент Джо Байдън от своя страна обявиха, че наличието на някои от изтеклите документи, както наподобява, е било променено.

Според оценка от 23 февруари тази година Русия евентуално няма да успее да превземе Донбас и спорът ще остане в задънена улица тази година. Руската " акция на безсилие " е понижила нейната човешка мощ и ресурси от муниции до нива, при които е допустимо, в случай че не се стигне до ненадейно възобновяване, военните елементи на страната да бъдат изтощени и тя да не успее да реализира задачите си. В резултат войната ще се проточи и след 2023 година, написа в оценката.

По данни на американското военно разузнаване съветските загуби са сред 189 500 и 223 000 души. От тях убитите в бойни дейности са 35-43 хиляди, а ранените - 154-180 хиляди.

Що се отнася до Украйна, нейните загуби възлизат на общо 124 500 - 131 000 индивида. Между 15 500 и 17 500 от тях са били убити в бойни дейности, а от 109 000 до 113 500 -били ранени.

Тези цифри са към 10 пъти по-големи от военните загуби, приети публично и от двете страни в спора. Никоя от тях не дава настоящи данни за своите жертви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР