до 28.07Най-екстремните кадри. Кинофестивалът за документални филми и екстремните спортове

...
до 28.07Най-екстремните кадри. Кинофестивалът за документални филми и екстремните спортове
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

до 28.07
Най-екстремните фрагменти. Кинофестивалът за документални филми и рисковите спортове " Банско филм фест " тази година демонстрира 12 кино лентата от 9 страни, които придвижват на връх Юнгфрау в Швейцарските Алпи, Гренландия, река Ганг в Индия, връх Гран Капюсен във Френските Алпи, Исландия, полуостров Митре и други невероятни точки на планетата. На площад " Н. Вапцаров ", при дъжд – в Голямата зала на читалището. От 21:00 ч., вход свободен.

27.07 – 5.08
Варненски литературни дни. Най-голямото книжно пътуващо ревю доплава до Варна, където в 19 шатри ще се разположат 50 български издателства. Жителите и гостите на града ще имат опцията да се срещат с едни от най-популярните български писатели, да участват на министър председатели на нови издания и вземат участие в полемики, а децата – работилници, в " Литературния ъгъл " всеки ден сред 18:00 и 21:00 ч. Варна, бул. " Сливница ", сред хотел " Черно море " и Фестивалния конгресен център.

28.07
Сладоледен фестивал vol.4. Опитайте да изядете колкото се може повече от най-вкусните натурални сладоледи, създадени в България и освен на четвъртото издание на сладоледения фестивал. В betahaus, вход свободен.

28.07
Музика на 2147 м. Тринадесето издание на фестивала Perelik World Music & Jazz Festival с джаз под звездите. Изпълнителите са Мирослава Тодорова, англичаните Hetty & the Jazzato Bend, Turumtay Zaric от Австрия с поддръжката на Ritmos Negros от България, Испания и Перу, " Vivo Montana Брас Бенд " и други Облечете се добре и се насладете на музиката. Връх Перелик над Смолян от 20:00 ч., вход свободен

28.08
Излел е Дельо. Концерт на най-многобройния гайдарски състав " 101 каба гайди ", изпълняващ достоверен родопски фолклор. В клуб " Маймунарника ", билети: 5/10 лева от мрежата на Eventim, начало: 19:00 / 21:00 ч.

29.07
#ИзпревариЛифта. Едно нетрадиционно спортно предизвикателство – да изпреварите лифта в Драгалевци и да се изкачите по-бързо от него до крайната му точка. Стартът е от долната станция на лифта " Бай Кръстьо ", а дистанцията може да бъде измината по едно от две маркирани трасета по желание. Има награди. Подробности и поръчка за присъединяване на http://marathon.bg. Номер за присъединяване се взема в зоната на старта до 9:15 ч..

29.07
Slow motion. Алтернативната кино стратегия " Бавно кино " в границите на съвсем два часа с късометражни ленти от Гърция, Съединени американски щати, Тайланд, Канада, Испания, Германия, Швеция и други Със надписи на британски език. В кино G-8, от 20:00 ч., билети: 5 лева

1.08
Коктейли и китари. One More Bar отвари градината си и за музикални събития. В първия ден от август там ще се показват Desy & The Shiny Stockings, или Десислава Андонова, вокал, Петър Георгиев, китара и Димитър Карамфилов, контрабас. 19:00 – 23:00 ч., вход свободен.

1, 6, 8 и 13.08
Всичко, което би трябвало да знаете за градинското изкуство. Как да проектирате градина, най-важното за " твърдата " й част: алеи и настилки и зa " меката ": типове растения и мястото им в двора и на балкона, плюс поддържането й и терасата през другите сезони в курса " Въведение в градинския дизайн ". Разпределен е в 4 модула, като цената за всички е 220 лева В Студио " Нуово " от 18:30 до 21:30 ч., цена за посещаване на един модул по желание (3 часа) - 65 лева

2.08
Магическа примес от Испания. " Патакс " е фюжън-група от Испания, която съчетава в едно разнообразни стилове като фламенко, фънк, салса, рок и джаз. Бандата гостува на интернационалния музикален фестивал " Варненско лято " и на брега на морето с импровизации на перкусии, ударни, електрическо пиано, китара, бас, тромпет, тимпани, а и танцьор. Варна, клуб " Ментол " от 21:00 ч., билети от мрежата на Ticketportal Bulgaria: 8/10 лева в деня на събитието и на място на входа на клуба.

до 27.08
33% от международните ресурси на риба са подложени на свръхулов. Фотографската галерия на благотворителната организация Fishlove събира фотографии, в които близо 90 известни персони театралничат без облекла и с морски жители върху тях. Снимките съчетават застрашени типове риба и морски жители с хубостта на човешкото тяло и насочват вниманието към неустойчивите риболовни способи, които с бързи темпове унищожават морските екосистеми на планетата. В изложба Credo Bonum

До 1.09
Нашествието на динозаврите. Чисто нови експонати във второто показване на световноизвестната галерия " Живите динозаври ". Двадесет от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври - Т-Рекс, нови представители от ледниковата ера, направени от най-хубавите основатели на научни изложения в света с поддръжката на специалисти палеонтолози от Аржентина. Във Варна, Морската градина, от 10:00 до 22:00 ч., билети: от 10 лева за лица до 14 година и 12 лева за лица над тази възраст. Деца до 2 година влизат гратис, билети на място на входа.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Orange is the New Black
Нов, шести, сезон на сериала по книгата " Оранжевото е новото черно: Една година в женски затвор ", стартирал през 2013 година и спечелил 12 награди " Еми " за първия си сезон. Основна сюжетна линия на сериала е ориста на Пайпър Чапмън – трансферирала 30-те жена от Ню Йорк, наказана да прекара 15 месеца във федералния затвор " Личфийлд ". Съдейки по филмовия откъс на един от най-гледаните сериали на Netflix, чакаме конфликт сред затворничките и липса на другарство и преданост.
Премиера по Netflix, 27 юли

Б лейд Р ънър 2049
Продължението на кино лентата " Блейд Рънър " от 1982 година Трийсет години по-късно новият Блейд Рънър (Райън Гослинг) – служителят на реда от лосанджелиската полиция офицер Кей разкрива от дълго време заровена загадка, която е способна да провокира безпорядък в обществото. Откритието му го кара да потърси изчезналия някогашен Блейд Рънър – Рик Декард (Харисън Форд).
Премиера по HBO, 29 юли и 1 август от 21:00 ч.; 30 юли от 15:50 ч.

Когато роботите ни атакуван
Документалният филм влиза в лабораториите, университетите и военните комплекси, където се създават свръхинтелигентни компютри на бъдещето, с цел да зададе въпроса по какъв начин ни ръководи изкуственият разсъдък и за какво нищо, даже откритото опълчване, не може да спре господството на машините.
Премиера по Българска национална телевизия, 28 юли от 19:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР