До 23 май фирмите, в това число и представителите на

...
До 23 май фирмите, в това число и представителите на
Коментари Харесай

До 23 май фирмите могат да кандидатстват с проекти за енергийна ефективност

До 23 май компаниите, включително и представителите на бранш " Облекло, текстил и кожи ", могат да аплайват с планове по процедурата " Възстановяване на дребните и междинни предприятия посредством възстановяване на енергийната успеваемост ". 

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 136 226 120 лева от Европейския фонд за районно развиване посредством Инструмента REACT-EU. Това разгласи Илияна Илиева - основен шеф на Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " в Министерство на нововъведенията и растежа, по време на втория финален ден на интернационалната конференция " Произвеждаме мода в България ", проведена от Българската асоциация за текстил, облекло и кожи в партньорство с Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. 

Минималният размер на декларираната безплатна финансова помощ за самостоятелен план е 25 000 лева, а оптималният - 150 000 лева Максималният интензитет на помощта по процедурата е 50%.

По процедурата са възможни разноски за придобиване на машини, уреди, съоръжение, системи, строително-монтажни работи, представляващи дълготрайни активи, включени в Списъка на допустимите категории активи, както и разноски за консултантски услуги за въвеждане и узаконяване на системи за енергиен мениджмънт в предприятията според условията на стандарт БДС EN ISO 50001 (Energy Management Systems)/EN ISO 50001. 

" Това е лесна за кандидатстване процедура и даже има оповестено видео с нужните за това стъпки. Не са нужни никакви консултанти, добави Илиева и подчертава, че не се чака толкоз лесна процедура да има отсега нататък. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР