До 23 март Олег Навални – братът на Алексей Навални,

...
До 23 март Олег Навални – братът на Алексей Навални,
Коментари Харесай

Братът на Навални остава задълго под домашен арест

До 23 март Олег Навални – братът на Алексей Навални, остава под домакински арест. Това реши Тверският областен съд на Москва. Решението се отнася и за още четирима водещи сподвижници на съветския опозиционен водач по дело за нарушение на противоепидемичните ограничения.

Световните информационни организации напомнят, че решението е взето преди митингите на 31 януари на редица места в Русия, на които ще се желае освобождението на Навални. Опозиционният водач беше задържан откакто се върна от Германия, където се лекуваше от отравяне.

Тверският областен " съд удовлетвори настояването на следствените органи за установяване за Олег Навални на мярка за неотклонение - слагане под домакински арест до 23 март ", оповестиха за организация ТАСС от трибунала.

По-рано Тверският съд в Москва сложи под домакински арест до същата дата координатора на щаба на Алексей Навални - Олег Степанов. След Олег Навални, той постанови същата мярка за Мария Альохина от протестната пънк група Пуси Райът, активистката Любов Собол и ръководителката на " Алианса на лекарите " Анастасия Василиева.

На 23 януари десетки хиляди последователи на Навални стачкуваха против неговото задържане на доста места в Русия. За 31 януари са планувани нови манифестации с искане за освобождение на опозиционера.

Навални твърди, че е бил токсичен по заповед на Кремъл - нещо, което съветските управляващи отхвърлят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР