До 2027 година светът ще бъде изправен пред 214-трилионен дефицит

...
До 2027 година светът ще бъде изправен пред 214-трилионен дефицит
Коментари Харесай

Светът ще остане без храна 2 десетилетия по-рано, отклкото се смяташе преди

До 2027 година светът ще бъде изправен пред 214-трилионен недостиг на калории. За това предизвестява Сара Менкер, която е създател на софтуерната компания Gro Intelligece, профилирана в събирането на данни за селскостопанската продукция.

От много време към този момент се приказва, че можем да стигнем миг, в който популацията на Земята ще е толкоз огромно, че няма да има задоволително храна за всички. До 2050 година броят на хората ще доближи 9,1 милиарда.

Според Организацията по издръжка и земеделие (FAO) към Организация на обединените нации тогава светът ще би трябвало да създава 70% повече храна, в сравнение с през днешния ден, с цел да покрива потребностите на човечеството.

Именно 2050-а е считана от международни организации, като FAO и Oxfam, за границата, след която човечеството ще остане без храна.

По думите на Менкер обаче с изключение на незадоволителното количество качеството на храната също се трансформира в проблем, написа уеб сайтът Quartz.

По нейните думи с възходящото население и икономическата агресия в Китай, Индия и африканските страни и последвалият от това растеж в търсенето на хранителни артикули, ще редуцира периода до 2023 година.

След този интервал Менкер твърди, че човечеството няма да може да създава задоволително храна, с цел да покрива потребностите на цялото население.

" До 2023 година популацията на Китай, Индия и Африка ще съставлява половината от това на Земята. Африка към този момент внася храни, а до 2023-а и Индия ще стартира ", споделя тя.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР