До 2027 г., когато трябва да бъдат завършени всички проекти

...
До 2027 г., когато трябва да бъдат завършени всички проекти
Коментари Харесай

Ще стигаме от София до Пловдив само за час с влак

„ До 2027 година, когато би трябвало да бъдат приключени всички планове по направлението София-Пловдив, българските жители ще могат да пътуват обикновено, удобно и умерено за по-малко от час дистанцията от 150 км “, сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков. Днес той инспектира пробива на тунел № 4 по жп линията Елин Пелин-Костенец в региона на град Костенец. Тунелът е с дължина 579 м и се извършва по нов австрийски тунелен способ от консорциум ДЗЗД „ Щрабаг Джи Пи Рейл 2017 “, в което ‚Джи Пи Груп “ АД е основен реализатор. Председателят на борда на шефовете на „ Джи Пи Груп “ АД Владимир Житенски и изпълнителния шеф на компанията Стефан Тотев срещнаха министър Гвоздейков и генералния шеф на НКЖИ Мария Генова със строително-монтажните работи и напредъка на обекта.

Министър Гвоздейков счита, че градежът на жп линията ще способства доста за възстановяване на свързаността в България, за възстановяване на изискванията за бизнес, повишение на индикаторите за по-добра стопанска система и като цяло за по-модерен живот.

Железопътният превозът е с голям капацитет в Европа и света, защото е един от най-екологичните превози, които занапред ще търпят развиване, в това число новаторско, означи още министър Георги Гвоздейков. „ Надяваме се в България да не изоставаме доста от Европа и света. Приоритизираме този бранш и ще създадем всичко допустимо да няма закъснение на плановете “, уточни той. „ Административните спънки са най-големи при тези планове, забавянето се случва от недоброто законодателство “, разяснява още министърът.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР