До 2025 г. Сърбия би трябвало да има най-малко 5

...
До 2025 г. Сърбия би трябвало да има най-малко 5
Коментари Харесай

Сърбия смята да строи 5 нови летища

До 2025 година Сърбия би трябвало да има минимум 5 нови летища и цялата територия на страната да бъде покрита с въздушни връзки, съобщи шефът на компанията " Летища Сърбия " Михайло Здравкович, представен от организация Tanjug.

Нито един от тези планове не се изплаща, само че би трябвало да способства за развиването на стопанската система, най-много на туризма, като въпреки това е и поддръжка за развиването на въздухоплаването, сподели той.

Сърбия има над 30 дребни летища, които през последните 3 години се пробва да ръководи от един център, от компанията " Летища Сърбия ".

Летището в Крушевац бе съвсем погълнато от индустриалната зона в града и от 2017 година стартира строителството на ново летище там. Западна Сърбия отдавна чака за туристически цели да бъде отворено тогавашното военно летище край Ужице, само че към момента не е избрана стратегическата позиция на летището поради близостта на съществуващото интернационално летище Морава и построяването на автомагистрала, която ще свързва Ужице с градовете Чачак и Кралево, сподели Здравкович.

В момента е в ход построяването на спортно летище в Праняни, на мястото, където преди 76 години кацнаха съюзнически самолети, с които бяха евакуирани над 500 американски водачи, сподели още шефът.

В източната част на Сърбия се чака построяването на летище с името " Сребърно езеро ", което да повлияе на развиването на туризма в целия регион.

Професорът от Икономическия факултет Слободан Ачимович уточни, че вложението в тази инфраструктура е решение за хиляди хора от диаспората, които към този момент няма да пътуват часове наред до домовете си, само че на първо място е значим фактор за развиването на стопанската система и най-вече на туризма.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР