До 2020 година във всяка една страна - член на

...
До 2020 година във всяка една страна - член на
Коментари Харесай

Първият дигитален информационен хъб у нас - в Стара Загора

До 2020 година във всяка една страна - член на Европейски Съюз, ще бъде построен цифров информативен хъб, който ще управлява от Център в Брюксел. В България хъбът ще бъде в Стара Загора. Това разгласи еврокомисарят Мария Габриел на конгрес "Киберсигурност и подправени вести ".

Европа влага 9 милиарда евро в програмата "Цифрова Европа ", посочи Мария Габриел. Според нея има недостиг на експерти в региона на киберсигурността. Тя изрази вяра, че повече дами ще се включат в тази активност, броят им в този момент в Европейски Съюз е единствено 17 на 100. Европа има потребност да влага точно в киберсигурността, с цел да бъдат предпазени сигурността на жителите, превоза, опазването на здравето и енергетиката.

Еврокомисарят разгласи, че ще работи за повече средства в идващия бюджет на Европейски Съюз, които да се ръководят непосредствено от Брюксел, тъй че компании и научни откриватели да могат непосредствено с Европейската комисия да извършват планове и по този начин бързо да осъществят своите хрумвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР