До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък

...
До 20 март ще започне реалното строителство на новия участък
Коментари Харесай

Нанков: До 20 март започва реалното строителство на новия участък от АМ „Хемус“


До 20 март ще стартира действителното строителство на новия сектор от автомагистрала „ Хемус “ от Ябланица до пътен възел „ Боаза “.

Това разгласи в Ловеч министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, заяви Българска национална телевизия.

Проектирането на трасето от 9,3 км. към момента тече, а построяването му би трябвало да бъде приключено за година и половина, посочи министърът. Нанков добави, че сега се прави проектирането и геологията в сектора сред пътен възел „ Боаза “ и разклона за Ловеч и Плевен от път II - 35. Строителството на трасето с дължина 52 км. ще бъде разграничено на три стадия. В средата на годината ще бъде оповестена публичната поръчка за избор на реализатор.

С това планиране променихме параметрите на авто-магистралното трасе. Проектната скорост е 120 км. / ч., само че разрешената скорост ще е 130 км./ч., сподели Нанков. Той добави, че по този метод от държавния бюджет, от който се финансира строителството на автомагистралата, ще бъдат спестени 300 милиона лв.. Според Нанков с новото планиране се икономисва градежът на седем моста и три тунела. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР