До 20 години или доживотен затвор очаква двамата задържани за

...
До 20 години или доживотен затвор очаква двамата задържани за
Коментари Харесай

Завързаният на дърво мъж на Бузлуджа бил жестоко малтретиран, имал прободни рани

До 20 години или пожизнен затвор чака двамата арестувани за отвличането и опита за ликвидиране на мъж в подножието на връх Бузлуджа, в случай че се потвърди виновността им. Арестуваните са на възраст 22 и 25 години.

На 30 ноември в късния следобяд 34-годишният потърпевш е открит гол и завързан за дърво в безпомощно състояне, със запушена уста и с прободи рани в корема. Животът му е избавен след комплицирана интервенция в болничното заведение в Казанлък.

В основата на случая стои спор сред тримата за съответна движимост.

„ В съответния случай се касае за лице, потърпевшия, което е престъпно проявено, похитен от двама причинители с техен транспорт и откаран на връх Бузлуджа и там е бил грубо измъчван “, разяснява Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора.

Стефанов, по прякор Бангото, бе открит от инцидентен жител, който минал по пътя и го видял гол и завързан за дърво с подръчни средства - тиксо, на втория завой на пътя към Бузлуджа. Той подал сигнал на тел. 112 към 17,10 часа във вторник. Пристигналите служители на реда заварили 34-годишния мъж в сериозно положение - по думите на окръжния прокурор той бил измъчван грубо. Нанесен му е побой, по тялото му имало голям брой прободни рани, една от които била дълбока и в корема. Заради нея се наложило Стефан да бъде опериран по неотложност, сега по данни на лекуващите лекари той е в устойчиво положение.

Предстои окръжната прокуратура на Стара Загора да притегли задържаните като обвинени.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР