До 18 часа в изборния ден в ЦИК са постъпили

...
До 18 часа в изборния ден в ЦИК са постъпили
Коментари Харесай

84 жалби и сигнали за нарушения са получени в ЦИК

До 18 часа в изборния ден в ЦИК са постъпили общо 84 тъжби и сигнали за нарушавания, заяви представителят на комисията Таня Цанева. По думите й сигналите не въздействат на изборния развой, като изключим тези за разгласяване на изборните резултати от социологически организации, във връзка изборите.

ЦИК е взела решение да глоби 4 организации, като е дала инструкции тази информация да бъде неотложно отстранена.

Сигналите са свързани главно с нарушавания в работата на секционните изборни комисии, за това, че доста гласоподаватели желаят да гласоподават машинно. Има сигнал от секция в Германия за това, че се е водила предизборна пропаганда, само че като цяло ЦИК не е могла да даде инструкции, защото пропагандата се е водила отвън постройката, в която се намира СИК.

Проблемите с машинното гласоподаване са в две посоки - в част от секциите гласуването с машини не е могло да започва, заради проблем с машините, а в други е почнало, само че е прекратено поради недостатък с машините. Разписките от машините, с които е било осъществено гласоподаване, ще бъдат броени ръчно и те ще бъдат приобщени към общия протокол ", сподели Таня Цанева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР