До 15-и юни Централната избирателна комисия ще излезе с решение

...
До 15-и юни Централната избирателна комисия ще излезе с решение
Коментари Харесай

До 15-и юни ЦИК ще вземе решение как ще гласуват гражданите под карантина

До 15-и юни Централната изборна комисия ще излезе с решение за реда и изискванията за гласоподаване на жителите, сложени под карантина или наложителна изолираност.

Това взеха решение членовете на ЦИК, които одобриха хронограмата за плануваните на 11-и юли предварителни парламентарни избори.

Заместник-председателят и представител на комисията Цветозар Томов е безапелационен, че казусът не може да бъде решен с преносими изборни секции:

" Подлагам под подозрение самата опция да решим този проблем с преносими изборни секции, тъй като на 4 април не го взехме решение по този начин. От 140 хиляди българи, които бяха карантинирани и заболели, може ли да ми каже някой  от хората, които бяха в комисията тогава, какъв брой съумяха да гласоподават с преносимите, в случай че са повече от три, четири хиляди, не знам, ще се учудя много мощно. Значи, ние би трябвало този път да решим по този начин този проблем, че всеки българин, който е потърпевш от пандемията, да може да упражни правото си на глас, а това изисква да обсъдим какви благоприятни условия има, може би и с Министерство на здравеопазването, преди да вземем решение по какъв начин да действаме ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР