До 15 декември е срокът, в който институциите трябва да

...
До 15 декември е срокът, в който институциите трябва да
Коментари Харесай

До декември трябва да има регламент за изплащането на пенсиите от втория стълб

До 15 декември е срокът, в който институциите би трябвало да са подготвени с правилник на това по какъв начин ще се изплащат пенсиите от втория дирек на осигурителната система, заяви Министерството на труда и обществената политика.

Днес се е състояло първото съвещание на работната група, която ще го изготви.

В състава й влизат специалисти от министерството, Комисията за финансов контрол, Националния застрахователен институт, представители на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване, научните среди и национално представителните организации на работодателите и синдикатите.
Основната задача на работната група е да приготви идея и оферти за промени в Кодекса за обществено обезпечаване, регламентиращи етапа на погашение на пенсии от универсалните и професионалните пенсионни фондове. Срокът за привършване на работата й е до 15 декември.

Допълнителното наложително пенсионно обезпечаване е вторият дирек на пенсионната система и дава право на втора спомагателна пенсия на родените след 31. 12. 1959 година и опция за приемане на пенсия за ранно пенсиониране на работещите при изискванията на първа и второкласен труд.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР