До 15.15 ч. екипите на Спешна помощ в София са

...
До 15.15 ч. екипите на Спешна помощ в София са
Коментари Харесай

Спешна помощ е оказала съдействие на 38 пострадали при протестите

До 15.15 ч. екипите на " Спешна помощ " в София са обслужили 38 протестиращи и служители на реда. Това сподели на брифинг доктор Георги Гелев, шеф на Центъра за незабавна здравна помощ в София, представен от организация „ Фокус “.

Един потърпевш е в токсикологията във ВМА с обгазяване, шестима са в ИСУЛ, шестима в „ Пирогов “.
„ 17 сме обслужили намясто и не са превозени. Има двама избягали. Отделно има 6 арестувани в трите районни ръководства “ Трето, Първо и Пето “, уточни доктор Гелев.

„ Подадените ни сигнали за потърпевши са може би над 50, като плюс тях имаме към 30, които се оказват изцяло подправени. С цел да се реагира бързо, в случай че има по-сериозно потърпевш, 2 екипа стоят от двете страни на митингите. Освен тях, още 7 или 8 непрестанно извозваха, когато беше напрежението. Преди броени минути кацна аероплан на летище „ София “ с подаден за нас сигнал, най-вероятно сърдечен случай – инфаркт. Тъй като нямаше свободен екип, се наложи екипът от Българска народна банка да отиде и да обслужи случая на летището. Тези 30 подправени повиквания – не можем да преценим,, че повикването е подправено и ангажираме екип. Това, което желая да кажа, е, че горещият ден, който е един като всички останали, има прекомерно доста хора, които се нуждаят от незабавна помощ и ангажирането на 7,8 или 10 екипа в тези митинги за обслужване основно на протестиращи лишава останалите жители на столицата от своевременна незабавна помощ “, добави доктор Гелев.

Директорът на " Спешна помощ " отхвърли информацията, че на митингите е бил намушкан служител на реда.

„ Няма намушкан служител на реда, не сме обслужвали подобен чиновник на Министерство на вътрешните работи “, съобщи доктор Гелев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР