До 13 май, включително, всички граждани, които се намират в

...
До 13 май, включително, всички граждани, които се намират в
Коментари Харесай

Маските остават задължителни до 13 май


До 13 май, в това число, всички жители, които се намират в закрити или на открити публични места би трябвало да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.). Това подрежда министърът на опазването на здравето с издадена през днешния ден Заповед, оповестиха от Столична община.

Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVlD-19 на територията на страната и възходящия брой на записаните случаи на коронавирусна зараза.

Поставянето на защитна маска при посещаване на публични места понижава епидемиологичния риск от заразяване с новия ковид, както за лицето, носещо маската, по този начин и за близките. Трябва да се има поради, че в редица случаи болестта протича безсимптомно, което значи, че един човек може да е заразоносител и да не знае.

В същото време наличните досега научни данни свидетелстват, че вирусът се задържа дълго време върху железни, пластмасови и стъклени повърхности – затова, носейки маска, жителите лимитират до най-малко опцията да се заразят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР