ДНР поиска допълнителна съюзна помощ от Русия. Това се случи

...
ДНР поиска допълнителна съюзна помощ от Русия. Това се случи
Коментари Харесай

Как да прекратим артилерийския тероризъм на ВСУ

ДНР изиска спомагателна съюзна помощ от Русия. Това се случи на фона на тежък обстрел по столицата на републиката от Въоръжените сили на Украйна. В Москва и Донецк обстрелът беше наименуван безчовечен, а измежду починалите имаше дами и деца. Атакуван беше и родилният дом в Донецк. Защо украинските войски не престават да нанасят удари по жилищните региони на Донецк и по какъв начин Русия може да помогне?

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи, че републиката желае от Русия спомагателни съюзни сили поради засилените обстрели на Донецк. Според него " Киев е минал всички граници ". При последния обстрел на столицата на републиката са употребявани неразрешени способи за водене на война, акцентира Пушилин.

По-рано беше обявено, че в Донецк снаряд е попаднал в родилен дом, родилките са били евакуирани в мазето, лекарите не са спрели да оказват помощ на нуждаещите се. Украинските сили за сигурност водят масиран обстрел на града повече от два часа. ВСУ употребяват както оръдия, по този начин и ракетни установки. Регистрирани са попадения с касетъчни муниции.

Освен това Майският пазарът в центъра на града попадна под обстрел. Съобщава се, че са починали момиче и дете. В понеделник вечерта представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на прекратяването на огъня заяви, че броят на жертвите на обстрела на Донецк от украински войски е повишен до пет. Повече от 30 души са били ранени. Такава угриженост беше изразена и в Организация на обединените нации.

Що се отнася до родилния дом, работата му ще бъде краткотрайно прекратена. „ Тези, които могат да бъдат освободени, ще бъдат освободени. Днес денем, през повече или по-малко спокойни шпации, родилките, които се нуждаят от по-нататъшно лекуване в акушерските заведения, ще бъдат преместени в други сходни институции на републиката, където в този момент обстановката е постоянна “, сподели Анна Железная, заместник-директор на Донецкия републикански център за опазване на здравето на майката и детето.

В същото време Едуард Басурин, заместник-началник на отдела за национална милиция на ДНР, сподели, че варварският обстрел на Донецк е почнал, откакто Западът е почнал да доставя тежки оръжия на Украйна. Освен това, съгласно него, членове на организацията " Лекари без граници " са събирали разследваща информация в Донецк, с цел да ги предадат на украинска страна.

„ Същото се отнася и до задачата на ОССЕ. Представител на Полша предложил пари и алкохол на войник за предаване на информация. Тази информация беше донесена до ръководителя на задачата, който беше тук, и те бяха принудени да го отдръпват отсам. Да, това са доказани обстоятелства “, сподели той.

Между другото, Кремъл също счита за безчовечен засилените обстрели на цивилни цели в Луганск и Донецк. „ Виждаме безусловно безчовечен обстрел, безчовечен! През последните дни сме очевидци на усилването на тези обстрели “, сподели Дмитрий Песков.

„ Така, първо, украинската войска се пробва да показва енергична интензивност. Само да седят в защита не им е задоволително. Трябва да им се покаже, че към момента могат да се бият “, разяснява военният специалист Владислав Шуригин. „ Освен това ВСУ в този момент се пробват да отклонят съюзническите сили от осъществяването на настоящите задания. Така, да вземем за пример, всички схващат, че е доста мъчно да се щурмува Авдеевка, откъдето се обстрелва Донецк. И би трябвало да се положат повече старания. Следователно въоръжените сили на Украйна показват обща интензивност в тази посока”, добавя той.

Експертът дефинира протичащото се в Донецк като провокация против съветските войски. „ Не изключвам, че това е опит да принудим нашите войски да подхващат по-строги ограничения против Авдеевка. Но никой няма да я щурмува, както се споделя, челно. Това ще докара до големи и безсмислени загуби. Градът би трябвало да бъде обкръжен, би трябвало да се прави деликатно, като се схваща сложността на задачата “, акцентира Шуригин.

От своя страна военният наблюдаващ на " Комсомолская истина " Виктор Баранец видя в обстрела на Донецк реванш на украинската войска поради предходните провали. „ Просто няма военна целенасоченост в дейностите на въоръжените сили на Украйна. Това е просто възмездие за провалите, които съумяха да претърпят. Те са вбесени, че земята на Донецк към този момент не е под техен надзор “, сподели той.

„ В това има и психическа конотация, която не трябва да се подценява. Обстрелът на Донецк на фона на отчетите на Москва за достиженията на фронта би трябвало да провокира неодобрение измежду съветските жители. В последна сметка, в случай че специфичната интервенция е сполучлива, за какво цивилните не престават да страдат?”, споделя събеседникът.

Командването на въоръжените сили на Украйна обаче няма да може да предизвика Русия да трансферира наличните сили и средства от други посоки към Донецк, тъй като това няма да даде стремежи резултат нито в кратковременен, нито в средносрочен проект.

Поради тази причина, съгласно специалисти, командването на въоръжените сили на Русия и съюзните републики ще би трябвало да откри други способи за прекъсване на обстрела на Донецк. Сред тях е подобряването на организацията на контрабатарейния пердах и укрепването на разследващите качества за по-точно идентифициране на позициите на ВСУ.

„ Сега ще би трябвало да отблъснем съперника от Донецк с невероятни старания, тъй че тяхната артилерия и ракети просто да не доближат града. Това може да стане единствено откакто бъдат открити всички бойни позиции на ВСУ. Тогава може да се прицелят в тях”, добави Баранец.

Той също по този начин означи, че няма да е елементарно да се направи това. „ Много позиции на въоръжените сили на Украйна са притиснати към жилищни здания. От една страна, бихме могли да ги ударим, сривайки града със земята. Но нашите хора живеят там, ограниченисме във опциите. Затова се движим „ на пръсти “, като последователно унищожаваме силите на съперника “, съобщи Баранец.

На собствен ред откривателят от ИМЕМО на РАН Иля Крамник счита, че обстрелът на Донецк е илюстрация за нуждата от доставяне на войските, защитаващи града, с още повече дронове. „ Ако нямате способността систематично да преглеждате линията до 30 км от фронтовата линия, тогава съперникът има способността да разположи артилерия там с допустим риск от загуба и да реши проблеми “, отбелязва Крамник.

„ Можете да имате голямо предимство в тежестта на залпа, само че съответно в обстановка на артилерийски двубой, това предимство може да бъде дейно употребявано единствено в случай че има работещо разузнаване, което дава информация в действително време. Това са дронове. Това са огромни разследващи самолети с чувствителни радари за странично сканиране, далечни камери и средства за съчетание на информацията им в една картина. Това са спътници. Това е работеща система за управление”, изброява специалистът. „ При дефицит на посочените средства за всяко попадение на вражеско оръдие ще би трябвало да се изразходва кола с муниции. Това не е преувеличение”, добавя той.

В същото време военният специалист Борис Рожин счита, че контрабатарейната битка на този стадий не може да подсигурява преустановяване на сходен обстрел. „ Асиметричен отговор на сходни дейности може да бъде нанасянето на наказателни удари по значими инфраструктурни и политически центрове – районни администрации, електроцентрали, административен квартал в Киев и впрочем. Тоест би трябвало да отбележим цената на продължаването на сходни терористични практики “, счита специалистът.

В същото време, с цел да ускори ударните качества на ДНР, Рожин предлага да се сътвори „ ракетна бригада в армията на ДНР “, „ да се разположи в региона на Донецк и да се ускори огневото заличаване на противников цели, без да се отслабва фокусът в основни области от военна позиция. "

Що се отнася до молбата към Русия за помощ, както изясни Басурин, Донецк има поради и разчита на по-активно потребление на ракети от наземно и въздушно базиране против противников цели.

Подобна позиция споделя и Владислав Бердичевски, народен представител от Народния съвет на ДНР. „ В тази обстановка Москва би могла още по-активно да употребява наземни ракети и самолети във връзка с местоположението на украинските формирования. Освен това се нуждаем от най-новите средства за противобатареен пердах “, изясни Бердичевски.

„ Факт е, че ВСУ много бързо слагат артилерията си на позиция, вършат няколко залпа и по-късно се отдръпват. Просто нямаме време да отговорим на това със средствата, с които разполагаме. Сигурен съм, че нашите военни към този момент са уведомили Москва от какво тъкмо се нуждаем и в какво количество. И Русия несъмнено ще помогне, както постоянно е правила “, заключи депутатът.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР