Дни след зрителски сигнали за опашки на софийското летище, bTV

...
Дни след зрителски сигнали за опашки на софийското летище, bTV
Коментари Харесай

Продължават ли опашките на летище София заради новите електронни гишета?

Дни след зрителски сигнали за опашки на софийското летище, bTV ревизира още веднъж работят ли електронните гишета на летище София.

Според идващите в България проблем към момента има.
Снимка: bTV
" Ние не ги ползвахме, само че като гледахме, имаше ужасно огромни усложнения. Хората стояха, граничната полиция се опитваше да ги упъти какво да вършат тъкмо ", споделя Нина, която преди малко е кацнала на летището.

Пътниците споделят, че се образуват огромни скупчвания тъкмо преди граничния надзор.
Снимка: bTV
" Особено в този момент, когато мисля, че четири полета дойдоха едновременно, огромна тълпа е вътре ", прибавя Джанан.

Граничните управляващи прецизираха за bTV, че тестванията на системите, конфигурирани на летищата в София, Варна и Бургас, би трябвало да приключат на 3 август.
Снимка: bTV
" След премахване на всички забележки, свързани с работата на устройствата, те ще бъдат въведени в действителна употреба. Към момента тези гишета могат да се употребяват единствено от жители на Европейския съюз над 18 години, които имат паспорт с електронен притежател на информация ", обявиха от дирекцията.

Договорът за новите гишета сред Министерство на вътрешните работи и систематичния интегратор ССАРМ е на стойност над 13 300 000 лв. с Данък добавена стойност за общо 20 гейта. В публичната поръчка влизат и технологии за биометрия, таблети, сървъри, както и образование на личен състав.
Снимка: bTV
" Подобни устройства работят на летищата в 14 европейски страни, а междинното прекосяване на пасажер през автоматизираните гишета се чака да бъде към 12 секунди ", се споделя в позиция на ССАРМ.

Забавянето при инспекцията на пасажерите става и поради въведените противоепидемични ограничения у нас.

Здравната ревизия продължава да търси помощ за обработката на COVID-19 документите, а в това време доброволците за това се броят на пръсти.

От летище София прецизираха за bTV, че облекчение на обстановката с опашките се чака още в идващите дни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР