Дни след като посети украинската столица Киев, за да заснеме

...
Дни след като посети украинската столица Киев, за да заснеме
Коментари Харесай

С раница на гръб Шон Пен напусна Киев пеша. Звезди изказаха съпричастност към Украйна

Дни откакто посети украинската столица Киев, с цел да снима подиуми от документалния си филм за съветската военна инвазия, Шон Пен се озова измежду хилядите бежанци, търсещи леговище в Полша, като холивудският артист и режисьор е напуснал страната пешком.

61-годишният Пен разгласява фотография в Туитър профила си, на която се вижда по какъв начин филмовата звезда носи раница на гърба си и дърпа куфар на колелца, до момента в който напредва пешком по пътя около колона от коли, чийто край не се вижда в далечината.

" Аз и двама мои сътрудници изминахме няколко благи до полската граница, откакто изоставихме колата ни в профил на пътя. Почти всички коли на тази фотография транспортират единствено дами и деца - множеството без никакъв багаж, като колата е единственото им скъпо владеене ", написа Пен към фотографията, която показа в Туитър.

Редица известни персони от шоубизнеса реагираха против военната инвазия на Русия в Украйна.

Френският артист Жерар Депардийо, който е другар на съветския президент Владимир Путин прикани за преустановяване на " братоубийствената " война в Украйна и за договаряния сред двете страни.

" Русия и Украйна постоянно са били приятелски страни. Аз съм срещу тази братоубийствена война. Казвам " оставете оръжията и преговаряйте ", сподели френската кинозвезда.

Арнолд Шварценегер съобщи в обществените мрежи, че братята Владимир и Виталий Кличко са неговите герои сега.

" Виталий и Владимир Кличко, мисля за вас, другари мои. Вие бяхте моите герои на кръга, вие сте моите герои и в този момент. Мислите ми са с украинския народ. Бях помолен да дам няколко изявленията, само че имам вяра, че новините би трябвало да продължат да се концентрират върху протичащото се там - върху нещастието, която разруши сърцата ни, и върху смелостта на украинския народ, който ни въодушеви ", написа артистът в Туитър написа:

Световноизвестният публицист Стивън Кинг изрази поддръжката си към Украйна в обществените мрежи.

" Обикновено не обявявам свои фотоси, само че през днешния ден върша изключение ", написа Кралят на ужасите в Туитър профила си. Посланието е към фотография, на която фамозният създател театралничи с тениска, носеща надписа " Подкрепям Украйна ".

Фондация " Лумос ", учредена от авторката на " Хари Потър ", стартира акция по набиране на средства за деца, оставени в сиропиталища в Украйна. написа bTV. В Украйна активността на фондацията е съсредоточена най-много в Житомирска област, която е на границата с Беларус, откъдето настъпват съветските сили към столицата Киев. След съветската инвазия, половин милион украинци, най-вече дами и деца, напуснаха страната. Децата в сиропиталищата обаче няма къде да отидат, доста от тях са с увреждания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР