Дни преди предстоящите избори за Европарламент подкрепата за двете водещи

...
Дни преди предстоящите избори за Европарламент подкрепата за двете водещи
Коментари Харесай

Сова Харис: ГЕРБ е с малка преднина пред БСП

Дни преди идните избори за Европарламент поддръжката за двете водещи политически сили ГЕРБ и Българска социалистическа партия продължава да е доста близка, с дребна преднина за ГЕРБ, демонстрира представително изследване на организация " Сова Харис ", показано по Българска национална телевизия. В анкетата са включени 1000 български жители. Проучването е направено със лични средства в интервала сред 8 и 13 май.

Минимален превес от 0,8% има ръководещата партия ГЕРБ. Тази разлика обаче е в границите на допустимата статистическа неточност. От " Сова Харис " означават, че ГЕРБ залагат на положителна акция с образци за положителни резултати от своето ръководство.

Според организацията привличането на Съюз на демократичните сили и други десни обединения се обрисува като сполучлив ход, защото свързва центристка групировка като ГЕРБ с дясното политическо пространство.

В акцията си Българска социалистическа партия залага на развиването на ситуацията вътре в страната и натъртва на корупцията, разясняват от " Сова Харис ".

Третата партия със несъмнено наличие в идващия Европарламент е Движение за права и свободи. Заради независимото присъединяване на партиите от " Обединени патриоти ", " Воля -българските родолюбци " има действителни шансове да е четвърта политическа мощ, демонстрира изследването. На този стадий от патриотичната коалиция се откроява акцията на Вътрешна македонска революционна организация.

От водачите на политическите партии с най-високо доверие - 32,6 на 100 се употребява Бойко Борисов, процентът съмнение към него е 58 на 100. На второ място се подрежда водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - с 23,4% доверие и 68,6 на 100 съмнение.

На въпрос по какъв начин абсурдът с жилищата на властта ще се отрази на метода на гласоподаване, най-голям % 43,5 считат, че няма да има резултат. Близо 21% споделят, че това ще ги накара да гласоподават, към 13 на 100, че няма да гласоподават.

21,5 % от интервюираните декларират, че подадените оставки ще възстановят доверието на гласоподавателите в ръководещата партия, само че 63% са на противоположното мнение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР