Дни преди местния вот - изборни атаки през фалшиви профили,

...
Дни преди местния вот - изборни атаки през фалшиви профили,
Коментари Харесай

Дни преди вота: Изборни атаки през фалшиви профили в социалните мрежи

Дни преди локалния избор - изборни офанзиви през подправени профили, страници и групи в обществените мрежи. Целта е уронването на престижа на съответен претендент, като се изнася остаряла, погрешна или персонална информация за него.

Изпращането на пропагандни материали посредством известия в обществените платформи в поддръжка на даден претендент също е постоянно срещано.България е една от най-уязвимите страни в Европейския съюз към разпространяването на подправени вести и дезинформация съгласно

Индекса на медийната просветеност за 2023 година. По време на предизборна акция заплахата от това да попаднем в осведомително замърсяване е доста по-голяма, съобщи Българска национална телевизия.

Наблюденията на специалисти по тематиката демонстрират, че тези способи за операция водят до смяна в настройката на гласоподавателите и подкрепят изхода от изборите.По време на предизборната акция обществените платформи се трансформират в най-лесния, бърз и на ниска цена метод за операция на обществото.

А публикуването и разпространяването на една подправена вест лишава единствено няколко секунди.Все по-често партиите си служат с езика на омразата като главно средство за пропаганда, пробвайки се да показват в неприятна светлина своя конкурент и по този начин да привлекат повече гласоподаватели.

Публикуването на персонална информация, уронваща престижа на даден претендент, също е сполучлив способ за операция в обществените платформи, показват специалистите.

При издание на погрешна и дискредитираща информация в обществените мрежи, пострадалият може да потърси правосъдна отбрана. Доказването на действието обаче в доста от случаите е невероятно.

Агитационни материали могат да бъдат изпращани и посредством персонални известия в другите обществени платформи. Експертите поучават потребителите да бъдат сериозни, да ревизират достоверността на всяко осведомително наличие, което доближава до тях, както и неговият източник.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР