Дни преди концертите на Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели

...
Дни преди концертите на Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели
Коментари Харесай

Този уикенд: „Реквием“ от Моцарт с Маестро Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Дни преди концертите на „ Реквием “ от Моцарт, Йордан Камджалов показа страсти от кухнята на класиката в напълно нов тип. Предконцертните разговори на диригента, маестра Мая Василева и солисите на Музикална лаборатория за Човека минаха измежду цялостни зали и почтени въпроси от публиката. Честни бяха и отговорите на Маестро Камждалов, който напълно намерено показа мислите си преди първия път, в който се осмелява да дирижира творба на гениалния Волфганг Амадеус Моцарт.                

На сцените в София (25 март, събота) и Пловдив (26 март, неделя) Йордан Камджалов ще излезе дружно с GENESIS ORCHESTRA – одобрени по целия свят български музиканти, събрани от разнообразни страни на една сцена, и хористите на Музикална лаборатория за Човека – непрофесионалисти, които потвърждават какъв брой надалеч може да стигне човек, избрал да развие капацитета си посредством безграничната мощ на пеенето.

Да застанат на сцената хора, а да пеят ангели – това търсим и за това работим. “

Така маестро Камджалов разказа работата със солистите на Лабораторията. Сред смелите хрумвания на диригента ще е и опитът му да „ преведе “ Моцарт посредством напълно нова форма на допиране до музиката – „ музикално встъпление “ , което единствено един експериментатор би си разрешил.  

За концерта в София на 25 март – заради огромния интерес уредниците пускат спомагателни правостоящи билети!  

А концертът в Пловдив на 26 март ще придвижи класическите форми в напълно нов мащаб. На особено устроена сцена в зала „ Колодрума “, която дава 360-градусов взор към хора, оркестъра, солистите и диригента, събитието на Маестро Камждалов ще бъде предавано онлайн и онлайн посредством „ лайвстрийм “ безусловно гратис. Излъчването на концерта ще се случи на фейсбук страниците на „ Сосиете Женерал Експресбанк “ и на „ Свобода в класиката/Freedom in Classics ”, както и на платформата на STREAMER.BG.

Проектът „ Свобода в класиката “ се реализира в поддръжка на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР