Дни преди ключовия избор за шеф на БНБ представителите на

...
Дни преди ключовия избор за шеф на БНБ представителите на
Коментари Харесай

ИТН обвини ПП в лъжи и клевети за БНБ

Дни преди основния избор за началник на Българска народна банка представителите на съдружните сътрудници “Продължаваме смяната ” и “Има подобен народ ” внезапно изостриха тона и си размениха взаимни обвинявания. Гласуването в Народно събрание би трябвало да е тази седмица, а ръководещите не можаха да се обединят към обща кандидатура. Политическа партия издигна ръководителя на парламентарната си група Андрей Гюров, а Има Такъв Народ - ръководителят на бюджетаната комисия в Народно събрание Любомир Каримански.

Късно нощес Каримански разгласява във Facebook страницата на Слави Трифонов остро изказване против Политическа партия.

”Недопустимо е държавното управление да се меси в една институция със 140-годишна история, като се споделя на Народното събрание кой е точният претендент. Никой не е упълномощаван да приказва от името на обединението. Не е имало среща на съдружните сътрудници. Внушенията на този почитан чиновник са клюки. Вече стана ясно кой се опитваше да ме посъветва да се откажа от Българска народна банка ", споделя Каримански.

Слави Трифонов написа анонс към изказването му:  " Днес в две телевизионни изявленията ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и началникът на кабинета на държавното управление Лена Бориславова обявиха, че претендентът на ръководещата коалиция за гуверньор на Българска народна банка е Андрей Гюров. А това е неистина - ръководещата коалиция няма обединен претендент. Има двама претенденти. В предаването " 120 минути " по bTV началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите пълномощия, и изрече внушения и клюки по адрес на Любомир Каримански. Внуши, че господин Каримански има съмнителни петна в своята биография и в случай че той бъде определен за шеф на Българска народна банка, а не Андрей Гюров, ще има " второ КТБ ". Тъй като моята работа сега е да вардя стабилността на обединението, няма да давам отговор аз. ”

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР