Дневният ред на парламента доскоро не беше дневният ред на

...
Дневният ред на парламента доскоро не беше дневният ред на
Коментари Харесай

Георги Самандов, БВ: Не подкрепихме кабинета на Габровски, защото нямаше ясни политики

Дневният ред на Народното събрание до неотдавна не беше дневният ред на обществото. Хартиената бюлетина не е измежду нещата, които касаят българските жители.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria зам.-председателят на „ Български напредък “ Георги Самандов.

Ясно артикулирахме нашата позиция (подкрепата за проф. Габровски, само че не и за кабинета му – бел. ред.). Уважаваме проф. Габровски и начинанието му, рискувайки комфорта, който има, само че нямаше да подкрепим възможен негов кабинет, защото имахме две предварителни срещи с сътрудниците от ГЕРБ-СДС, на които ясно декларирахме, че държавното управление би трябвало да почива на ясни политики и на обозрим небосвод.

От самото начало на учредяването ни, както и през цялата акция, ние твърдим, че политиката е изкуството на компромисите. Не можехме да създадем компромис с кабинета на Габровски, защото нямаше тъкмо тези ясни цели и политики, които да бъдат дискутирани с нас. С Политическа партия се надяваме да преговаряме и в случай че имаме пресечни точки – не слагаме червени линии. Това е есенцията на нашата визия за политика.

 
Пластовете в Народното събрание са доста нестабилни и даже и да има държавно управление, то ще бъде с обозрим небосвод – не цялостен.
Стефан Янев е потвърдил, че е един от най-хубавите български министър председатели за последните 30 години. Състав на кабинет за възможния трети мандат не е коментиран, защото мандатът не е стигнал до нас.

Смятам, че партиите ще отхвърлят президентското несъгласие върху Изборния кодекс, само че съгласно нас това не е вярно. Това не е дневният ред на обществото, а и както знаете с хартиения избор имахме едни невалидни бюлетини, които бяха стотици хиляди.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР