Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Директорът, затворил ТЕЦ "Брикел", е освободен от екоминистъра

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Диана Искрева, шеф на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Стара Загора, е освободена от поста със заповед на отрасловия министър Юлиан Попов от 31 юли (понеделник). В документа не се показват претекстове, оповестява БНР.

Освобождаването на Искрева е стимулирано по член от Закона за администрацията, който гласи, че трудовите връзки могат да бъдат прекъснати без предупреждение по преценка на органа, който назначава.

Пред националното радио Искрева допуска, че не е изпълнила избрани упования. На нейно място краткотрайно е назначена Диана Ганева, шеф на дирекция " Превантивна ", в която се преглеждат капиталовите планове и се издават разрешителните за тях.

Диана Искрева беше назначена за началник на локалната екоинспекция на 1 юли 2022 година от тогавашния длъжностен министър Борислав Сандов. Тя остана на този пост една година и един месец. В края на юли 2022 година разпореди затваряне на Топлоелектрическа централа " Брикел ", откакто, като последният дефинира откритите нарушавания като " умопомрачаващи ". Впоследствие през есента на предходната година Върховният административен съд спря предварителното осъществяване на заповедта за затварянето и остави централата да работи.

В обява във " Facebook " Сандов оповестява, че Искрева е вторият заменен шеф, затворил централа на Христо Ковачки.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР