Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Storio подкаст: Из кулинарните тайни на Средногорието

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Какви предписания крие Средногорието? Джун и Реше Йошида - ресторантьори, шеф-готвачи, и заслужили дейци в битката за кулинарно прояснение, прекараха и един в, в търсене на малко познати ястия. Сготвиха ги с локалните майстори, разпитаха ги за чалъмите, а опознаха и района - от язовир " Душанци " до Еленската базилика, от църквата " Св. Георги " до. Техен главен гид и сателит бе Мариана Стоянова, секретар на община Пирдоп. Тримата гостуват в подкаста на Storio и описват за пътешествията и срещите в района.

" Уникална е природата там - всички знаем по какъв начин, когато сме измежду нея, ставаме едни такива по-добри, по-смирени, по-благи, по-хубави. Та в случай че някой желае да развие тези качества у себе, да отиде ", усмихва се Рене.

Мариана Стоянова, Джун и Рене Йошида приказват за:

- Местата, които предлагат за пребиваване и посещаване при пътешестване до Средногорието
- Рецептата, която най-вече им се е опънала за асимилиране от трите:, и
- Няколко занимателни истории, в това число една кофа с супа и особения прийом за охлаждането й, до който прибегнали
- Хората. " Отидохме за храната, само че в действителност срещите с локалните ни останаха най-ценни. Продължаваме да си приказваме с тях ", обобщават те
- Събитията, които се организират в района, отпред с състезанието за най-хубав тутманик и музикалните празненства край осветената нощем Еленска базилика, както и проектите за последващи културни и кулинарни събития от национално, а за какво не и от интернационално значение.


·

Подкастът e част от план " Храна, гора и история с Рене и Джун ", изработен особено за община Пирдоп с поддръжката на " Аурубис ".

Подкастa " Храна, гора и история с Рене и Джун " може да чуете в нашите канали в YouTube, Spotify, Гугъл Podcasts и Apple Podcasts.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР