Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Корабът с автомобили, горял почти седмица край Нидерландия, влезе в пристанище

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Тежко потърпевшият товарен транспортен съд " Фримантъл Хайуей ", пренасящ коли, дойде безвредно в нидерландското пристанище Емсхавен, откакто заяви кореспондент на ДПА от мястото на събитието.

Дългият към 200 м кораб бе изтеглен до пристанището на Северно море, с което бе ликвидирана заплахата да замърси водите на Северно и Ваденско море при възможен разлив на горивото му.

Корабът плаваше от Бремерхафен за Сингапур, когато на 26 юли на борда му. Пламъците най-вероятно са тръгнали от батерията на електрически автомобил. При евакуацията почина член на екипажа, индиец по народност. Останалите 22 моряци бяха избавени.

Емсхавен е на към 64 км от предходното място, където плавателният съд беше хвърлил котва, край крайбрежията на остров Схирмониког. Съдът първо ще бъде разтоварен и от него ще бъдат отстранени всички замърсители.

Компанията, провела интервенцията по спасяването му, допуска, че от към 3800-те нови леки коли на борда му, измежду които имаше и към 500 електрическия автомобил, не са останали доста, които да са към момента здрави.
Тежко потърпевшият транспортен съд е цялостен, а пожарът изцяло сподавен, само че съществува заплаха да се възпламени още веднъж, сподели представител на отрасловото нидерландско министерство.

Нараства и заплахата от приключване на гориво през пукнатини в стоманения корпус и от катурване на съда. Според синоптичните прогнози в региона ще се появи мощен вятър от запад-северозапад.

 Корабът, който от вторник вечерта гори край Нидерландия, вози близо 500 електрическия автомобил Корабът, който от вторник вечерта гори край Нидерландия, вози близо 500 електрическия автомобил

Междувременно японският притежател на тежко потърпевшия " Фримантъл Хайуей " разгласи, че ще взе участие в следствието на аргументите за пожара, сподели представител на компанията.

Местните хора в Емсхавен и нидерландските и немските управляващи през днешния ден си отдъхнаха от облекчение.

Германският министър на околната среда Щефи Лемке сподели, че Ваденско море е избегнало евентуална тежка екологична злополука. Това са положителни вести за всички локални поданици и за " този неповторим народен парк ", сподели тя.

Но хората от островите във Ваденско море упорстват натовареният кулоар за мореплаване от и към Германия най-сетне да бъде преместен пò на север.

Кметът на Амеланд Лео Питер Стул уточни, че това не е първото злополучие, с което петте ваденски острова се разминават на косъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР