Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17

...
Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17
Коментари Харесай

Предозиране: Пеевски поиска незабавна проверка на магистратите от Стара Загора

Дневник Експрес Научавайте най-важното и забавното всеки ден в 17 часа.
Рубриката на " Дневник " " Предозиране " стартира преди години със събиране на парадоксите на посланията в хода на предизборната акция през 2014 година, само че българската обществена среда продължава да подава нови сюжети.

Със заглавие " Делян Пеевски: Инспекторатът на Висш съдебен съвет неотложно да ревизира магистратите, пуснали изверга от Стара Загора на независимост " пресцентърът на Движение за права и свободи популяризира в профила си във фейсбук в неделя изявление с депутата за старозагорския случай на принуждение върху 18-годишно момиче. Интервюто е пред уеб страницата " Блиц ", пред който нормално приказва Пеевски.

 Прокуратурата работела Прокуратурата работела " ежеминутно " по случая с обезобразеното момиче, само че в този момент схванала за заканите от насилника

В изявлението прави усещане и категоричността на Пеевски, с която той жигосва обвинения. Като ученик на юридическия факултет на Югозападния университет и някогашен следовател в отдел " Следствен " на Столичната градска прокуратура депутатът би трябвало да има мощен инстикт във връзка с презумпцията за невиновност на обвинените, изключително когато става дума за към момента разследвано и недоказано закононарушение.

Движение за права и свободи ще сезира инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) декларира Пеевски. Същите инспектори с изминал мандат, които към този момент близо петилетка не откриха мотив да ревизират изказванията на правосъдни шефове, че са били определени на постовете си след " кастинг " при депутата.

 " Да не се отметне това момче. " Влиянието на Пеевски над Темида, което Висш съдебен съвет не ревизира

" Дневник " препубликува изявлението от " Блиц " без редакторска интервенция:

Г-н Пеевски, какво е мнението Ви за бруталното закононарушение на Георги Николаев?

- Изключително засегнат съм от случилото се. Недопустимо е сходно безчовечие да се случва в цивилизована европейска страна. Според мен институциите в лицето на Инспектората към Висшия правосъден съвет неотложно би трябвало да се самосезират и да вземат ограничения.

Какво съгласно Вас би трябвало да направи Инспекторатът към Висш съдебен съвет?

- Движение за права и свободи е партия, която е потвърдила по неоспорим метод, че почита разделянето на управляващите. Категоричен съм, че Инспекторатът към Висш съдебен съвет би трябвало да се самосезира неотложно и да извърши свое лично следствие на магистратите, които са освободили садиста и са му разрешили да се разхожда свободно, след осъщественото от него закононарушение.

По този метод на Николаев е била дадена опция да продължава да е рисков за хората и са основани предпоставки да пострадат и други почтени жители. На мнение съм, че би трябвало да се направи задълбочена инспекция по какъв начин една съдийка преценя, че зверството на Николаев съставлява лека телесна щета, в случай, че момичето е обезобразено и е в сериозно положение.

Институциите не би трябвало да бездействат, а да обезпечават правдивост и успокоение на българските жители. Това е тяхното предопределение!

Как ще реагира по този проблем Движение за права и свободи?

- Ако Инспекторатът към Висш съдебен съвет към този момент не се е самосезирал, то ние като партия ще го сезираме публично още в понеделник. Първата работа на Народното събрание и на политиците през септември е да се инициира промяната на Инспектората на Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат. Движение за права и свободи е виновна партия и съблюдава спазването на законността.

 Лозан Панов пред Лозан Панов пред " Дневник ": Моят правоприемник ще мине през " кастинга " на Пеевски
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР