Дневни данни за над 400 000 души, заразени с коронавирус,

...
Дневни данни за над 400 000 души, заразени с коронавирус,
Коментари Харесай

Страх от 400 000 заразени в Германия на ден

Дневни данни за над 400 000 души, инфектирани с ковид, може да има Германия до Коледа, в случай че броят на случаите на COVID-19 продължава да нараства всекидневно, съобщи през днешния ден представител на института „ Роберт Кох “ в Берлин, съобщи БГНЕС.

Изявлението му идва единствено ден след въвеждането на нови ограничаващи ограничения в Германия.

„ Новите ограничения могат да предотвратят разпространяването на вируса ", съобщи Ларс Шаде, вицепрезидент на института „ Роберт Кох ", главната немска институция, водеща борбата против ковид.

Броят на хората, които се нуждаят от апаратно дишане, пораства прекомерно бързо, сподели Шаде на конференция след частичното затваряне на Германия, приложено като мярка, с цел да бъде забавено разпространяването на ковид и да се подсигурява, че здравната система няма да бъде претрупана.

Броят на лекуваните в интензивни отделения в Германия пациенти с ковид се е нараснал шесторно за последния месец, заяви ръководителят на Германското интердисциплинарно сдружение по интензивна и незабавна медицина Уве Янсенс.

По думите му огромна част от личния състав на лечебните заведения работи на цялостен потенциал. Той добави, че при високи нива на заразяване с ковид лечебните заведения би трябвало да обезпечат спомагателен потенциал за лекуване на сходни пациенти.

Германските лаборатории за тестване за ковид работят на лимита на опциите си поради внезапното нарастване на търсенето на проби за ковид, съобщи ДПА.

Въз основа на данните от 162 лаборатории за пръв път потенциалът за тестване е доближат на 100 % в цяла Германия, заяви Асоциацията на упълномощените медицински лаборатории.

Ако това нарастване се резервира или в случай че се стигне до дефицит на съоръжение или личен състав, има риск от срутване на доставките, предизвести браншовата организация. Положението е "опасно и към този момент е недопустимо ".

Асоциацията предизвести, че към момента се вършат прекомерно доста проби за ковид на хора без признаци и на хора с невисок приоритет. Тя прикани потенциалът за тестване да бъде концентриран в доста по-голяма степен върху по-спешните случаи.

Асоциацията уточни, че съгласно данните от 162-те лаборатории за предходната седмица са направени 1,4 милиона PCR теста.

По нейни данни делът на позитивните проби се е нараснал на 7,3 % при 5,7 на 100 за предходната - което е равно на 104 663 позитивни теста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР