Днессе състоя традиционната среща на Ректорското ръководство с представителите на

...
Днессе състоя традиционната среща на Ректорското ръководство с представителите на
Коментари Харесай

Русенският университет ще разполага с ресурс от над 30 млн. лева за развитие на научноизследователска дейност

Днессе състоя обичайна среща на Ректорското управление с представителите на средствата за всеобща информация. На прага на най-светлите празници беше направена равносметка за постигнатото до в този момент и бяха обрисувани бъдещи проекти и упоритости.

„ Изпращаме една извънредно сполучлива година, в която работихме по тематиката проучвателен университет. На 11 декември е оповестена процедура за кандидатстване по план Развитие на мрежа от проучвателен университети, на която Русенският университет е бенефициент на стойност 12 млн. “ Това сподели Председателят на Общото заседание акад. Христо Белоев, като добави, че университетът е подготвен с екипите. Той акцентира, че новият Научноизследователски комплекс ще бъде кондензиран със наличие посредством плановете, които ще се осъществят сполучливо. Сред тях е и основаване на център по подготвеност дружно с университети и научни институти на Българска академия на науките от Варна. Проектът е за 24 млн. лв., като русенската Алма Матер ще получи към 10 млн. лева

Продължава идващ стадий и за плана за Центъра за върхови достижения. „ Заедно с още няколко национални стратегии, които преподписваме, ще разполагаме с запас от над 30 млн. лв.. Те ще бъдат ориентирани за развиване на научноизследователска активност, което до момента университетът не е имал като стратегии. Така ще се подсигурява ускорено развиване на научноизследователската активност и работата на научните екипи. “, означи още акад. Белоев.

За трета поредна година Русенският университет получава оптималната оценка по политиката за своето развиване от Министерството на образованието и науката и е единственият в страната, който може да се похвали с това.

Ректорът проф. доктор Пламен Кангалов напомни, че през миналата година е сбъднат един сполучлив банкет на към 1500 бакалаври, като дружно с магистрите и докторантите броят на първокурсниците е към 2000. През миналата образователна година в русенската Алма Матер са се дипломирали над 1000 бакалаври и магистри.

Университетът е един от пионерите по дигитализацията на висшето обучение. През идната година предстоят доста действия, кандидатстване по планове, с цел да осъществим със наличие новия научноизследователски комплекс, сподели проф. доктор Кангалов.

Ректорското управление благодари на представителите на медиите за положителната взаимна работа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР