Днешното редовно парламентарно заседание беше открито от две декларации -

...
Днешното редовно парламентарно заседание беше открито от две декларации -
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Искаме Закон срещу домашното насилие

Днешното постоянно парламентарно съвещание беше намерено от две заявления - на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, отдадени на Деня на жертвите на домашното принуждение и Гладомора в Украйна. 

" Днес е Денят на жертвите на домашно принуждение. Надявам се това Събрание, колкото и време да работи, да компенсира минусите в българското законодателство. Статистиката в действителност е доста неприятна, всяка година по новините слушаме за от ден на ден убити дами и девойки от техните сътрудници или съпрузи ", означи Екатерина Захариева от ГЕРБ и се извини, че тя и сътрудниците ѝ няма да съумея да участват на конференция за насилието над дамите.

" Трябва да предоставим на жертвите на домашното принуждение най-съвременната отбрана. Да осигурим предварителна защита и съответни здравни, обществени и правни услуги ", разяснява още някогашният външен министър.

Захариева напомни, че кабинетът " Борисов 3 " е работил над Закон против домашното принуждение.

" Да довършим това, което е стартирано и няколко държавни управления работиха. Ако Министерски съвет не внесе този закон, който се работеше по време на държавното управление " Борисов 3 ", ние ще създадем това ", сподели още Екатерина Захариева.

В началото на своята декларация депутатът от ГЕРБ уважи и паметта на жертвите на съзнателно провокирания от Съюз на съветските социалистически републики през 1932-1933 година Гладомор в Украйна.

" Изпратените болшевишки команди са конфискували всяка храна на хората и са ги оставяли да умират от апетит. Тези, които са оказвали опозиция, са били безмилостно убивани ", изясни тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР