Днешният състезателен ден в Аделаида изобилстваше на първокласен тенис, след

...
Днешният състезателен ден в Аделаида изобилстваше на първокласен тенис, след
Коментари Харесай

Признаци на пробуждане: Остапенко с изразителна победа над бивша номер едно в Аделаида!

Днешният спортен ден в Аделаида изобилстваше на първокачествен тенис, откакто мъжкия шампионат фенове имаха опцията да се насладят на имена като Новак Джокович, Анди Мъри, Даниил Медведев и Яник Синер, до момента в който за свършек на тази толкоз впечатляваща стратегия за съревнование от категория 250 на корта предстоеше да излязат тогавашните представителки на международния топ 10 Йелена Остапенко и Каролина Плишкова. Очакванията към срещата бяха за това да станем очевидци на следващото представление в австралийския град, но желанията на някогашната шампионка от Ролан Гарос надалеч не се припокриваха с прогнозите и тя отвя чехкинята за едвам 66 минути игра - 6:1 6:3. По този метод международната номер 18 продължава към втория стадий на конкуренцията и я чака среща с привидно непредсказуемата Ирина-Камелия Бегу.

В началото на дуела латвийката изпитваше усложнения на лично подаване, като позволи да се стигне до дюс при първите си две заставания на линията за сервис. Въпреки това, то Остапенко остана безпогрешна в основните обстановки и доста скоро превключи на горната предавка, като се трансформира в самобитна " машина " за печеливши удари и чрез серия от пет следващи гейма на сметката си, към нея причисли и откриващия сет.

На старта на втората част някогашната номер едно още веднъж се завърна към представянето си от първите минути на конфликта, когато се радваше на най-хубавото си сервиране и беше безкомпромисна в своите мигове на подаване. С достигането на средата на сета обаче Плишкова на процедура изгуби почва под краката си и грешките, подредени от прибързаност, следваха безспирно, при което международната номер 18 осъществя два поредни пробива и постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР