Днешният ден се оказа един от най-важните в живота на

...
Днешният ден се оказа един от най-важните в живота на
Коментари Харесай

Дария Касаткина разкри, че е хомосексуална


Днешният ден се оказа един от най-важните в живота на Дария Касаткина. Причината за това не бе нейна победа на корта, а такава в персонален проект. Първата ракета на Русия за пръв път призна обществено, че е хомосексуална. Тя направи това в изявление за YouTube канала на съветския блогър Виктор Кравченко.

Интервюто се е състояло в Барселона, където Касаткина живее и тренира. 25-годишната тенисистка признава, че за тази постъпка я е въодушевила друга звезда на съветския спорт – футболистката Надя Карпова, която неотдавна също призна, че е хомосексуална. Постъпката ѝ провокира много остри реакции в Русия, само че Касаткина изрази изцяло противоположно мнение.

На въпроса какво мисли за откровението на Карпова, тениситката отговори „Поздравявам я. Бях доста щастлива за нея, само че също и за други хора, най-много за доста девойки, които имаха потребност да чуят нещо сходно. Това сигурно им е дало сили. Подкрепям ги изцяло. Надя оказа помощ освен на себе си, като смъкна този товар от плещите си, само че и на доста други“.

„Важно е да се приказва за такива неща. Важно е най-много за младежите, които изпитват компликации да се впишат в обществото и имат потребност от поддръжка. Мисля, че е доста значимо авторитетни хора от света на спорта, както и от всяка друга сфера, да приказват доста по-често за това. По този метод те биха могли да оказват помощ много“.

След това Касаткина разяснява и своя персонален живот. Тя показа, че е нервна, защото в никакъв случай преди не е говорила пред камера за своята полова ориентировка, както и поради това, че тематиката към момента е табу в Русия. Освен това международната №12 разкри, че има другарка.

„Да, имам приятелка“ – отговори родената в Толяти тенисистка на въпроса на Кравченко. „В момента доста тематики са табу в Русия, някои от които са доста по-важни от тази, тъй че не съм сюрпризирана. Представата, че някои може просто да изиска да стане хомосексуален, е в действителност нелепа. Мисля, че няма нищо по-лесно от това да си хетеросексуален. Никой не би предпочел да бъде гей, в случай че ставаше просто по този начин. Защо ти е самичък да си усложняваш живота по този метод, изключително в Русия? Какъв е смисълът?“.

Кравченко попита Касаткина по кое време съгласно нея хомосексуални сътрудници ще могат без терзание да се държат за ръце по улиците в Русия. „Никога. Съдейки по метода, по който се развиват нещата сега, това в никакъв случай няма да бъде признато от обществото. Имаше положителни трендове наскоро, към семейството на Световното състезание. Тогава бяхме по-близо до Запада“ – съобщи полуфиналистката от Ролан Гарос.

„Невъзможно е да живееш в килера, както се споделя. Не и за дълго. Твърде мъчно е. Няма смиъсл, защото непрекъснато ще мислиш за това. Така ще е досега, в който не решиш да се разкриеш. Разбира се, ти самичък ще решиш по какъв начин да го направиш и какъв брой да споделиш. Най-важното е да живееш в мир със себе си. Майната им на останалите“ – приключи Касаткина.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР