Днешният ден е прецедент в политическата история – едрият капитал

...
Днешният ден е прецедент в политическата история – едрият капитал
Коментари Харесай

Нинова: Днес е прецедент в политическата история – едрият капитал в стачка срещу опозицията

Днешният ден е казус в политическата история – едрият капитал в стачка против опозицията. Днешният ден е и сборен облик на режима на Борисов, само че и на модела на прехода, когато власт и капитал се срастват и един до друг бранят статуквото.

Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разяснява днешния митинг на камарата на строителите в България. "Видяхме по какъв начин част от едрия капитал беше подготвен да изкара служащи против майки на деца с увреждания. Виждаме през днешния ден по какъв начин част от едрия капитал изкарва машини против опозицията, против проверяващ публицист, единствено тъй като търсим истината и желаеме бистрота. От 2 години приказваме, че желаеме да променим този модел на прехода и не ни имаха вяра. Днешният ден потвърждава, че освен приказваме, а и действаме. Те дадоха най-сериозното доказателство за желанието ни да променим този модел на прехода, в който капитал и власт се срастват, подмолно си пазят ползите и бранят статуквото един до друг. Най-грозната част на това лице на ръководството на Борисов е, че употребяват служащи за тази цел. Промяна ще има. Това са последните издихания на това държавно управление. Искам да се обърна към българския бизнес. Ние сме наясно, че без стопанска система и без българско произвеждане България няма бъдеще. Но друг модел на стопанска система, в който 10 огромни се договарят с властта и убиват дребния и междинен бизнес. Не този модел стопанска система, в който властта принуждава компаниите да връщат % от поръчките като комисиона, а модел на свободна конкуренция, на закони, идентични за всички и ще ги спазвате. Ще има закони и правила за свободна конкуренция и за правене на бизнес в свободна страна ", сподели още тя.

"Но най-много желая да се обърна към служащите. Вие не сте крепостни селяни. Знаем, че ви е боязън за хляба ви, само че не позволявайте да ви използват. Защото различен модел на стопанска система ще бъде по-добре за вас и за фамилиите ви. Вместо обири, тези пари ще отиват за увеличение на заплати, за възстановяване на условия на труд. Имайте достолепие и не се поддавайте на това- да бъдете използвани в борбата на статуквото от власт и бизнес против опозицията и смяната в страната ", разгласи Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР