Днешният ден е един от най-пагубните в българската история. Това

...
Днешният ден е един от най-пагубните в българската история. Това
Коментари Харесай

СДС: Преди 100 години беше подписан Ньойския договор, който слага край на мечтите на българите за обединение

Днешният ден е един от най-пагубните в българската история. Това се показва в позиция на Съюз на демократичните сили във връзка навършването на 100 години от подписването на Ньойския контракт.

„ Преди 100 години беше подписан Ньойския контракт, който поставя завършек на фантазиите на българите за обединяване. Вместо това, стигаме до национална злополука! Над 120 000 жертви, 2.250 милиарда златни франка репарации, заплащане в натура под формата на животни и зърно, армията ни – от най-голямата в света по брой на глава от популацията, е понижена до 33 хиляди души, огромна част от оръжието ни е отнето от спечелилите – това е тежката равносметка след Първата международна война “, показват от Съюз на демократичните сили.

Навършват се 100 години от подписването на Ньойския кротичък контракт

Според партията България е сложена в унизително състояние. „ Всичко това води до поредност от трагични събития в българската история, с доста кръв и репресии. Въпреки тази нерадостна орис, единствено след непълни 20 години, през 1939 година, страната ни се възражда стопански, българите са наричани прусаците на Балканите и България е сравнявана с Швейцария на Балканите. Тези исторически уроци демонстрират, че когато намерим сили да загърбим тясно политическите си разлики, научим се да носим отговорност и да работим дружно за идеите на България, можем да реализираме триумф, какъвто чакат през днешния ден българските жители - за стопански напредък и повишение на приходите “, прибавят от Съюз на демократичните сили.

„ Днес, 100 години по-късно, мъчно можем да си представим цялостните измерения на човешката и националната покруса, сполетели отечеството ни в тези дни. Днес ние даже не приказваме за това. Отбелязваме единствено датата в историческия си календар. А би трябвало да си спомняме и да вадим поуките от историята ни. Защото единствено в паметта на народа ни се крие умеенето да възкръсваме, да преодоляваме несгодите, без да се самосъжаляваме, да оцеляваме без да потъпкваме националното си самочувствие “, показват от партията.

„ На днешния ден, повече от всеки път, в Съюз на демократичните сили сме уверени, че си заслужава да продължим напъните ни за намиране на съдружници за постигането на обрисуваната от нас цел - икономическо възобновление и двойно нарастване на приходите на българите през идващия управнически мандат. България има всички предпоставки за това, нужни са единствено още повече воля и единодушие сред всички политически сили за националните цели “, се показва още в позицията на Съюз на демократичните сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР