Днешният ден донесе абсолютен рекорд на новите случаи на коронавирус

...
Днешният ден донесе абсолютен рекорд на новите случаи на коронавирус
Коментари Харесай

Шок в Гърция с 21 657 ковид заразени за един ден, 9 882 в Атика

Днешният ден донесе безспорен връх на новите случаи на ковид в страната от 21 657 новозаразени за един ден. Това евентуално ще наложи промени в оповестените нови ограничения, които вместо да влязат в действие на 3 януари, ще бъдат въведени още преди Нова година.

От 10 на 5 дни се понижава карантината за безсимптомните пациенти и тези с леки признаци с зараза на Covid 19 в Гърция. Това оповестиха от експертната комисия на Министерството на здравеопазването след незабавна среща през днешния ден.

В магазините и рейсовете на градския превоз би трябвало да се влиза единствено с маска, която е с по-висока степен на отбрана. Баровете и заведенията за хранене ще работят до среднощ, като няма да се позволяват правостоящи клиенти. При спортните събития публиката се лимитира до 10 % от потенциала.

Специалистите желаят наложителен PCR тест за всички неимунизирани, които работят в туризма. Полицията непрестанно следи за носене на маски на открито, като единствено за ден глобиха над 2000 души с по 300 евро.

На 25 хиляди евро се качва санкцията за заведения, които не съблюдават здравния протокол и лишаване на лиценза за два месеца.

За на следващия ден е планувано ново съвещание на експертната комисия по въпросите на ковид за разискване на обстановката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР