Днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от

...
Днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от
Коментари Харесай

Външно министерство към Ердоган: Днешните държавни граници са утвърдени с международни договори

Днешните държавни граници са одобрени с интернационалните контракти, приети от всички страни и не подлежат на подозрение, нито на преразглеждане. България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни връзки, не вършат изключение от тези контракти. Това се споделя в публикувана до медиите позиция на Министерство на външните работи, във връзка коментар на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

В своя тирада в неделя, той разгласи за Кърджали и още няколко града от разнообразни страни, че въпреки в рамките на други страни, " те са част от нашите душевни граници ". Ето и цялостният текст на позицията:

По мотив коментара на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, споменаващ Кърджали, Министерството на външните работи на Република България отбелязва:

- всяка страна с богата и дълга история би могла да твърди, че нейните духовни и културни граници излизат отвън физическите.

- в случай че политическата изразителност в обособените страни избере по някаква причина да се връща към предишното, то съвсем постоянно може да очертае граници, които се отличават от сегашните.

- в реалност, днешните държавни граници са одобрени с интернационалните контракти, приети от всички страни и не подлежат на подозрение, нито на преразглеждане. България и Република Турция, които се радват на отлични двустранни връзки, не вършат изключение от тези контракти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР