Днешната рецепта е посветена на една от най-достъпните и разпространени

...
Днешната рецепта е посветена на една от най-достъпните и разпространени
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Пъстърва със салца Верде

Днешната рецепта е отдадена на една от най-достъпните и публикувани сладководни риби у нас - пъстървата.
Необходими продукта:
Прясна пъстърва (около 400 г)

Зехтин

Пресен босилек

Пресен магданоз

Чесън

Лимон

Каперси

Сол и пипер
Начин на подготвяне:
Заготовката постоянно е най-важната част, в случай че цените времето си, написа kanal3.bg. Затова преди да преминете към същинското готвене е значимо да си подредите всичко належащо пред вас и да подредите съставките по реда на потребление.

Салцата Верде се прави по два метода - надробена на едро и смляна на пасатор. Ние сме последователи повече на едрото, тъй като постоянно придобива по-красив външен тип, а на всички ни е известно, че човек първо се храни с очите, а едвам по-късно с езика. Използвайте дъската и кухненския нож, с цел да накълцате половин връзка магданоз и десетина листенца босилек. След това нарежете на филийки 1-2 скилидки чесън. Каперсите надробете на дребни късчета, само че по този начин, че да си проличава, какво има е в чинията. Сложете подправките в купичката и върху тях изцедете сока на половин лимон, като се стараете да махате семките от плода. После прибавете 3-4 супени лъжици зехтин и разбъркайте усърдно, до момента в който едрите подправки оберат течността.

Време е да извадите пъстървата от хладилника и да я измиете, тъй като рибата постоянно има потребност от едно последно разчистване преди да преминете към готвенето ѝ. Сложете я още веднъж върху дъската и с ножа направете отвесни сечения от двете страни, едвам отворите месцето под кожата. Поръсете със сол и черен пипер на усет.

Преместете рибата върху хартия за печене и по-късно е време да употребявате салцата, като напълните рибата от вътрешната страна с 1/3 от нея. Останалите 2/3 би трябвало да отидат от едната страна на пъстървата и от другата, тъй че да влезе наличие и в направените сечения.

Включете скарата или загрейте оребрения тиган, според от това с какво разполагате вкъщи. Когато сложите рибата да се пече, не се тормозете за хартията за печене, тъй като няма по какъв начин да се възпламени, както планува и самото ѝ име. Целта на хартията е да не залепне рибата за съда, в който печете. Отделете по 5 мин. на всяка страна, като в това време сте присъединили фурната да загрява на 180°C.

Когато печенето на скарата завърши, преместете рибата в плитката тепсия и я запечете за още 15 минути във фурната.

Препоръчваме да сервирате прясната пъстърва със салца " Верде " със салата от варени картофи и чаша бяло вино.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР